Samsung S7 Edge

Alles wat je moet weten over de Galaxy S7

De Samsung Galaxy s7 is gelanceerd op Mobile World Congress Barcelona. In dit artikel ga ik dieper in op de specificaties van de Galaxy S7 Smartphone.

DE Galaxy S7 zoals getoond op het Mobile World Congress 2016
DE Galaxy S7 zoals getoond op het Mobile World Congress 2016

In het kort over de Galaxy S7

  • Wat is het?
    Het nieuwe vlaggenschip smartphone van Samsung’s Galaxy S reeks.
  • Wanneer is hij te koop?
    De Galaxy S7 is alvast te bestellen vanaf 23 februari, maar wordt pas beschikbaar op 11 maart
  • Wat gaat hij kosten?
    De Galaxy S7 als los toestel kopen kan via Coolblue (Affiliate Link) voor 699 euro of via een abonnement van bijvoorbeeld KPN (Affiliate Link) vanaf 39 euro per maand.

 

Het ontwerp van de Galaxy S7

P1160882-650-80 (1)

Het ontwerp van de Galaxy S7 is vergelijkbaar met de S6 vanwege de afgeronde hoeken en metalen zijkanten. De achterkant van de telefoon is daarentegen wel anders vormgegeven. Ook de achterkant is nu gebogen en afgerond, net als bij de Galaxy Note 5. Dit geeft een heel ander gevoel wanneer de smartphone in je hand ligt. De smartphone kan ook tot 30 minuten ‘overleven’ in water tot anderhalve meter diepte. Het is een forse, grote telefoon, die een luxe uitstraling heeft door het gemengde gebruik van glas en metaal.

Ronde achterkant van de Galaxy S7
Ronde achterkant van de Galaxy S7

Beeldkwaliteit van de Galaxy S7

Net als bij de S6, heeft de Galaxy S7 een 5.1 inch QHD Super AMOLED display. Zo te zien is Samsung dus tevreden geweest met het scherm van de S6 en houdt zij dus vast aan dit schermformaat. Super AMOLED technologie biedt een hoge kleurkwaliteit en mooie verschillen tussen lichte en donkere elementen van het scherm. De QHD-resolutie is zeer scherp, met 1,440 x 2560 pixels. Dit is een resolutie die bijna zo hoog is dat je de pixels niet met je ogen kan zien.

Foto’s, video’s en websites worden dus goed getoond met de Galaxy S7. Daarnaast ligt het beeldscherm dichter bij het daarboven liggende glas. Hierdoor lijkt de S7 iets helderder dan de S6.

User interface

Alhoewel het display van de Galaxy S7 niet heel erg veranderd is, heeft Samsung wel het gebruik en user interface design van het scherm aangepast. Zo is er nog een headline functie toegevoegd met een Always On Display. Wanneer de telefoon in standby modus staat, laat de Galaxy S7 alsnog een klok of agenda zien. Dat klinkt leuk, maar het gaat natuurlijk wel ten koste van de batterijduur. Samsung zegt dat dit 1 procent batterij per uur kost. Uit onderzoek van Samsung zou blijken dat gebruikers 150 keer per dag de telefoon bekijken, alleen maar om de tijd op te vragen. Hiervoor wordt de telefoon vaak van de standby modus afgehaald, waardoor er veel meer batterij-verbruik is. Met de Always On modus hoopt Samsung dit batterij-verbruik te beperken.

De API van het display is eveneens open source. Developers kunnen daarom zelf displays ontwikkelen, die gebruikers in de nabije toekomst kunnen installeren. Zodoende kunnen bijvoorbeeld binnenkomende mails of WhatsApp-berichten, volledig getoond worden op het scherm dat in standby modus staat.

Opslagcapaciteit

De MicroSD kaart van de Galaxy S7
De MicroSD kaart van de Galaxy S7

De opslagcapaciteit van de Galaxy S7 zal 32GB, 64GB en 128GB zijn. Dit is nog niet bevestigd, maar dat baseer ik op enkele websites die dit baseren op de andere smartphones die Samsung op de markt bracht, met dezelfde capaciteit. Tevens kan er een microSD-kaart in de smartphone geplaatst worden, waarmee je het interne geheugen op kan krikken. Deze microSD-ingang is alleen niet ‘adoptable’, waardoor je er geen Apps op kan installeren. Desalniettemin kan je dankzij deze functie wel veel meer foto’s en video’s opslaan.

12 MegaPixel Camera

De Galaxy S7 heeft een 12 MegaPixel camera… Dat is jammer, want dit was bij de Galaxy S6 16 MegaPixels. Samsung geeft daarentegen aan dat dit een verbetering is, omdat de camera meer licht toelaat, dankzij grotere pixels die gebruikt worden. Tevens zorgt het voor minder verbruik van de processor, omdat de bestandsformaten kleiner zijn. Foto’s kunnen hierdoor sneller genomen worden met scherpere kwaliteit.

Ook de Autofocus is sterk verbeterd, dankzij de nieuwe dual-pixel sensor technologie van Samsung. Hierdoor kan je heel snel scherp stellen. Vrijwel net zo snel als met de Xperia reeks van Sony.

Batterijverbruik

Intensieve smartphonegebruikers zullen blij zijn om te horen dat de batterij sterk verbeterd is ten opzichte van de Galaxy S6. In plaats van 2550mAh, heeft deze batterij 3000mAh. Samsung staat jammer genoeg niet bekend als efficiënte Power Manager voor batterijen. Daarentegen kan de verbeterde Android 6 Mashmallow Power Management, in combinatie met deze nieuwe batterij, betekenen dat dit vlaggenschip van Samsung niet snel out of power zal zijn.

Prestaties en Operating System

De S7 is één van de eerste Samsung smartphones die gebruik maakt van het Android 6 besturingssysteem. Deze draait op twee verschillende chipsets: de Exynos met 4GB RAM en de Qualcomm 820 CPU. Dit houdt in dat de S7 behoorlijk zware applicaties en taken uit kan voeren, zoals het stitchen van 360-graden video’s met de nieuwe Gear 360-camera van Samsung. De chips maken de S7 dan ook een zeer krachtige telfoon die hoge grafische prestaties kan leveren. TechRadar heeft van Samsung gehoord dat het bedrijf de intentie heeft om de Snapdragon 820 chip te gebruiken in de VS en de Exynos in Europa en andere werelddelen. Enige risico dat reviewers op dit moment zien, is dat de Qualcomm last kan krijgen van problemen door oververhitting.

De Game Launcher

De Game Launcher Applicatie van de Galaxy S7
De Game Launcher Applicatie van de Galaxy S7

Gloednieuw is de ingebouwde Game Launcher applicatie. Hierin kunnen alle Game applicaties in opgeslagen worden, die gecombineerd zijn met enkele extra functionaliteiten om de game-ervaring te verbeteren. Voor de minder zware games kan de framerate en processing aangepast worden, om batterij-verbruik te besparen. In-game kunnen knoppen gelockd worden, alerts uitgeschakeld worden en je kan zelfs de game-beelden opnemen terwijl je speelt.

[koopgids product=”Samsung GALAXY S7″]

Related Posts