Xiaomi Mi 10T Lite: goede specs en een mooie prijs 1

Xiaomi Mi 10T Lite: goede specs en een mooie prijs

Een mobiele telefoon van Xiaomi stond al enige tijd op mijn verlanglijstje om te testen. Eindelijk is het zover, de Xiaomi Mi 10T lite is binnen. Een groot toestel met maar liefst vier camera’s aan de achterkant, software voor allerlei vormen van beeldbewerking en nog veel meer leuke dingen.

Uiteindelijk is het gewoon een Android toestel maar natuurlijk voorzien van diverse Xiaomi apps. Het leuke is dat Xiaomi niet alleen de focus legt op de hardware, maar ook op de AI software voor beeldherkenning. Met name de kloon functie is erg grappig en speciaal geschikt voor social media posting. Hardware is bij ditt soort toestellen in de meeste gevallen meer van het zelfde, daarmee bedoel ik dat de specs grofweg hetzelfde zijn. de Mi 10T lite is daar wel een uitzondering in, met name de camera’s.

Specs

Dan de specificaties. Het is echt een groot toestel, met een hoogte van 165.38 mm, breedte van 76.8mm en een dikte van 9mm dis het toestel groter dan mijn iPhone 11. De 10T lite die ik testte had 6GB+64GB (De eerste waarde slaat op het interne geheugen, de twee op de additionele opslag kwaliteit). Dit is ook het toestel wat in de aanbieding is op 28 oktober. Binnenin zit een Qualcomm® Snapdragon™ 750G Octa-core processor wat een goede keuze is. Qua batterij zit er een 4820 mAh batterij in met in de box ook nog een fast charger.

Het scherm heeft een resolutie van 2400 x 1080 FHD+ met het beroemde Corning Gorilla Glass erbij. Dubbele speaker, GPS, NFC en vingerafdruksensor maken het toestel af.

Met vier camera’s achterop 64MP, 8MP (Ultrawide), 2MP (Macro) en 2MP (diepte sensor) en een 16 MP camera voor heb je veel mogelijkheden om foto’s te maken. De 64MP camera maakt foto’s in de resolutie 9248 x 6944 wat een foto van 45 MB oplevert. Dan is je geheugen snel vol maar ook je kunt ook heel veel inzoomen.  Kijk maar naar de foto’s hieronder.

De achter camera heeft de volgende mogelijkheden.

4K video recording30 fps
1080p video recording30/60 fps
720p video recording30 fps
720P/1080P slow motion120 fps/ 240 fps/ 960fps

5G en Nano

Wat leuk is, het toestel ondersteunt 5G, wat ook in Nederland o.a. door KPN wordt aangeboden. Net dat het zo’n groot verschil maakte in de test van het toestel, want ik gebruikte niet echt een dienst die veel bandbreedte gebruikt. Maar goed dat het ondersteunt wordt en natuurlijk een must voor een nieuw toestel in deze categorie. Het ondersteunt een 2+1 card slot, dat wil zeggen nano-SIM + nano-SIM + microSD (512GB expandable). In de does zit nog een eenvoudig hoesje voor de achterkant van doorzichtig plastic.

Conclusie

De Mi 10T lite is een mooi toestel met toffe camera’s waar je als fotograaf voor je social media goed mee uit de voeten kunt, zeker door de software die aller grappige bewerkingen mogelijk maakt maar ook door het grote aantal megapixels wat wordt ondersteunt. Een foto is dan snel bijna 50 MB, om van een 4k video nog maar niet te spreken. De prijs is interessant omdat het, zoals de Engelsen zeggen, veel “bang for your buck geeft”. Xiaomi is geen merk met een uitstraling van Apple of Samsung hoewel wat mij betreft de toestellen best mee kunnen doen in een vergelijking.

Prijs

Er komen  twee varianten, 6 GB + 64 GB voor 279 euro en 6 GB + 128 GB voor 329 euro. Als je interesse hebt in dit toestel, er komt een mooie aanbieding aan die we je mogen verklappen. Op 28 oktober om 09:00 zal de Xiaomi Mi 10T Lite 6 GB + 64 GB 24 uur lang voor een Early Bird prijs van 249 euro te koop zijn bij Belsimpel en Xiaomi . Zaak om er dan snel bij te zijn. Vanaf november zal de Xiaomi Mi 10T Lite ook te koop zijn bij Mediamarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
HaierPad
Lees meer

Review: HaierPad 971

Haier introduceerde een jaar geleden de HaierPad 971 een tablet in het lagere prijssegment en ik mocht hem…