Voordelen van een GPS voertuigvolgsysteem

Steeds meer ondernemingen kiezen ervoor hun voertuigen met een voertuigvolgsysteem uit te rusten. Niet alleen omdat het voordelen biedt op het vlak van effici├źnt wagenparkbeheer, maar ook om de veiligheid van medewerkers en voertuigen te verhogen. Een voertuigvolgsysteem geeft je inzicht in de locatie en route van al je voertuigen. Zo bespaar je tijd en geld op de weg!

GPS tracking

Het gebruik van GPS oftwel Global Positioning System is niet nieuw. Als sinds de jaren 90 worden auto’s uitgerust met navigatiesystemen die werken met GPS. De eerste fabrikant die hier mee kwam was Mazda, geloof het of niet. De grote luxe-fabrikanten volgden al snel. Dat zorgde ervoor dat BMW de eerste fabrikant was die GPS-navigatie in Europa kon aanbieden.

Dat was navigatie, maar het volgen van waardevolle objecten met GPS begon later pas op gang te komen. Het bepalen van een locatie met behulp van GPS is niet zo lastig. Je hebt echter wel een data-verbinding nodig om de verkregen locatie door te geven aan een server die er verder wat mee doet.

We leven inmiddels in een tijd waarin always-on de norm is geworden en je verbinding snel, betrouwbaar en goedkoop is. Je ziet dan ook steeds meer producten met GPS-tracking op de markt verschijnen. Denk daarbij aan trackers, kinder-smartwatches of slimme fitness wearables.

Levering aan consumenten

In de zakelijke wereld is het volgen van voertuigen een belangrijke pijler geworden. De steeds vaker verwende consument wil weten wanneer de bezorger voor de deur staat. Een tijdvak van 2 uur is al lang niet meer bijzonder.

Je ziet dan ook steeds vaker dat je als consument live kunt volgen waar de bezorger is en hoeveel klanten er nog voor je zijn. Ook krijg je regelmatig een update aan het begin van een tijdvak met een specifieke tijd waarop de bezorger bij je zal zijn.

Zakelijk gebruik

Dat is allemaal mooi voor de consument, maar aan de andere kant zijn er ook talloze voordelen voor het bedrijf zelf als het gaat om een goed systeem van fleetmanagement. Door op elk moment inzichtelijk te maken waar alle auto’s zich bevinden kan gemakkelijk worden gepland. Moet er bijvoorbeeld een levering met spoed naar die belangrijke klant? Planning weet precies welke chauffeur dat het beste kan doen. Het is dus niet langer nodig iedereen op te bellen, vragen waar ze zijn etc. Dat bespaart mankracht maar ook overuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts