Hoe houd je je kabels geordend? 1

Hoe houd je je kabels geordend?

Kijk eens achter je computer of televisie en je ziet een wirwar aan kabels. Deze kabels kom je vaak ook tegen op plekken waar je een stopcontact of ander aansluitpunt vindt. Deze kabels zijn vaak een doorn in het oog, maken je werkplek rommelig en je zit soms met je voeten in de kabels onder het bureau. Daarom kun je ervoor kiezen om je kabels netjes weg te werken of tenminste te ordenen. Dit noemen we ‘kabelmanagement’. Er zijn verschillende manieren om aan kabelmanagement te doen.

Kabels netjes ordenen

Wil je je kabels niet volledig wegwerken, maar netjes ordenen zodat je er ook op een later moment nog bij kunt? Dan zijn er verschillende manieren om dat te doen. Bijvoorbeeld met krimpkousjes of kabelbinders. Maar een andere oplossing zien we vaak terugkomen: de kabelgoot.

Kabelgoot

De kabelgoot komen we overal tegen. Op kantoor of thuis. Het is dan ook de ideale manier om je kabels te ordenen en ook meteen te verbergen. Op die manier kun je je kabels beter beschermen en kun je er toch nog gemakkelijk bij. Met een goot is het gemakkelijk ordenen. Zo kun je bijvoorbeeld de datakabels en elektriciteitskabels van elkaar scheiden. Daarmee houd je de kabels niet alleen uit elkaar, maar is het ook mogelijk om storingen te voorkomen. Kabelgootjes kun je zelfs met hoekstukken bestellen, zodat je ook in de bochten verder werkt.

Kabelbinders gebruiken

Als je een bepaalde soort kabels bij elkaar wilt houden, kun je deze kabels bundelen met kabelbinders. Denk bijvoorbeeld aan het bij elkaar houden van UTP-kabels. Ook kun je meerdere HDMI-kabels splitten aan de hand van een HDMI splitter. Je kunt eventueel de kabels ook binden aan de hand van bijvoorbeeld tie wraps of kabelklemmetjes. Een andere goede manier om je kabels te ordenen is door een klittenband te gebruiken. Deze kun je in verschillende meters bestellen, zodat je zelf zoveel af kunt knippen als je nodig hebt.

Kabels beschermen

Wil je niet alleen je kabels ordenen met bijvoorbeeld tie wraps, maar ook storingen en andere beschadigingen voorkomen? Dan is het verstandig je kabels te beschermen, zeker op de plekken waar solderingen zitten. Dit kun je doen aan de hand van krimpkousjes. Dit zijn dunne buisjes van polymeer plastic. Als je deze verhit, kun je deze vloeibaar om het materiaal maken. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je kabels altijd naadloos op elkaar aan blijven sluiten en goed beschermd blijven. Eventueel zijn er ook krimpkousjes op de markt die een lijmlaag hebben. Zo houd je je kabels vrij van vocht.

Related Posts