Thuiswerken? Waarom je een VPN nodig hebt 1

Thuiswerken? Waarom je een VPN nodig hebt

Thuiswerken is heel anders dan werken op kantoor, dat kunnen we inmiddels wel met zekerheid zeggen. Op kantoor is veel voor je geregeld, niet in de laatste plaats door de IT-afdeling.

Een van de dingen die op kantoor vaak goed geregeld zijn is internet. Snel, het werkt altijd en het netwerk is goed beveiligd. Thuis is dat vaak net wat anders. Daarom is het aan te raden een VPN te gebruiken.

Wat is een VPN?

Met een VPN oftewel een Virtual Private Network maak je een beveiligde verbinding met een VPN aanbieder. Normaal gesproken kan je internet provider meekijken met de sites die je bezoekt. Zit je op een onbeveiligd wifi netwerk dan is het nog makkelijker voor mensen met kwade bedoelingen om je dataverkeer te onderscheppen.

Door het gebruik van een VPN gaat alles over een beveiligde verbinding, rechtstreeks naar de VPN provider. Op die manier kunnen bijvoorbeeld hackers niets met jouw informatie als ze die weten te onderscheppen.

Een VPN verbinding wordt ook vaak een VPN tunnel genoemd. Alles in de tunnel is beschermd, alles buiten de tunnel is zichtbaar.

Waarom een VPN?

Een VPN is niet alleen handig als beveiliging tegen hackers. Vaak zijn openbare wifi hotspots niet beveiligd en daarmee is alle data die over het netwerk wordt verstuurd in te zien. Een VPN helpt hiertegen.

Daarnaast is het met een VPN dus onmogelijk voor de overheid of je internet provider om te zien welke sites je hebt bezocht. Ook wel een fijn idee voor als je het thuiswerken gebruikt om rustig rond te snuffelen op “mannenwebsites”.

Welke VPN dienst is het best?

Gelukkig krijgen we hier hulp. De beste VPN is voor iedereen anders, dus je kunt ze op deze site allemaal vergelijken. Gratis, super snel of juist heel erg stabiel? Je kunt altijd een VPN vinden die precies past bij wat je nodig hebt.

Omdat een VPN dienst kan zien wat je online allemaal uitspookt is het bijvoorbeeld handig om te kijken naar een provider die geen logs bijhoudt. Je verbinding moet sowieso snel en stabiel zijn natuurlijk.

Related Posts
Duurzame energie 7
Lees meer

Duurzame energie

De ellenlange discussies van de EU top rondom de CO2-uitstoot en het broeikaseffect – met als gevolg klimaatverandering…