Ga voor Sim Only! 1

Ga voor Sim Only!

Een fortuin betalen voor een langdurig gsm abonnement is niet voor iedereen aantrekkelijk. Dus als je tevreden bent met jouw smartphone, overweeg dan om voor een sim only abonnement te gaan, want dat is een heel stuk prettiger voor jouw portemonnee.

Wat is een sim only abonnement?

Een sim only abonnement kan een geweldige manier zijn om de gewenste gegevens, oproepen en sms berichten te ontvangen zonder direct een fortuin voor jouw mobiele contract te hoeven betalen.

Als je opzoek bent naar een goed sim only abonnement is Tele2 een aanrader. Weliswaar ga je nog steeds een contract aan, maar het contract voor sim only is dat meestal veel korter. Vaak maar 12 maanden in vergelijking met de 24 maanden die veelal gebruikelijk is bij deals inclusief een telefoon. In de praktijk betekent dit echter dat des te langer het contract is, des te meer voordelen jij hier uit kan halen, zoals het verkrijgen van extra belminuten en/of een lager maandbedrag.

Tele2 biedt zelfs een doorlopend contract van een maand, wat handig kan zijn als jij bijvoorbeeld wilt wachten tot de allernieuwste iPhone of zo bij een contract vrijgegeven wordt. In plaats van dan een paar maanden jouw dure oude en reeds verlopen contract te gebruike kan je met dit abonnement voor een sim only aanbieding gaan. Je kunt deze dan annuleren wanneer jouw begeerde smartphone beschikbaar komt.

Een sim only abo biedt je namelijk wel de belminuten, sms’jes en internet data die jij nodig hebt, maar tegen veel lagere maandelijkse kosten dan wanneer jij er een mobiele telefoon bij zou nemen. Er wordt hierbij van jou verwacht dat jij je eigen mobieltje koopt (of je oude telefoon gebruikt), maar verder werken deze deals net zoals een standaard contract.

De eigenschappen van een sim only abonnement op een rijtje:

  • Je betaalt maandelijks een vast bedrag gedurende de looptijd van het contract
  • De meeste contracten zijn 1 of 2 jaar, maar sommigen duren slechts één maand
  • De gekozen bundel kan tussentijds verhoogd of verlaagd worden
  • Je moet nog steeds een kredietcontrole doorstaan ​​om een ​​contract af te kunnen sluiten
  • De SIM kaarten zijn in drie formaten beschikbaar: standaard, micro en nano
  • Je gebruikt jouw eigen mobieltje, maar jij zorgt er zelf voor dat deze simlockvrij is
  • Er bestaat een standaard toegang tot het 4G netwerk

Eenvoudig overstappen

Na het einde van jouw contract naar een sim only abonnement overstappen is heel eenvoudig. Het enige dat jij hoeft te doen, is een deal samen te stellen, wachten tot jouw nieuwe simkaart arriveert en deze vervolgens in jouw mobieltje plaatsen om hem te gebruiken.

Maar wacht even, hoe zit het dan met je oude nummer? Nou dat is ook geen probleem hoor, want je nieuwe provider kan voor je regelen dat er gratis nummerbehoud plaatsvindt. Je hoeft dit enkel maar aan te vragen. Ze zeggen dan vervolgens het contract bij jouw huidige provider op en zorgt ervoor dat jij gewoon je huidige telefoonnummer blijft houden. Dit gaat allemaal heel makkelijk, dus hoef jij je daar ook geen zorgen om te maken!

Hoe zit het met internet?

Uiteraard bestaan er ook abonnementen met onbeperkte data, waardoor je zonder zorgen zoveel kunt internetten als je wilt. Ook in het buitenland kan je nog heel fijn gebruik blijven maken van de unlimited data. Binnen alle landen van de Europese Unie tenminste. Dit is vanwege de Europese regelgeving om misbruik van het mobiele netwerk te voorkomen. Deze aantrekkelijke regeling geldt echter niet buiten de EU.

Related Posts