Teufel Audio opent flagship store in Berlijn 1

Teufel Audio opent flagship store in Berlijn

Teufel Audio opent begin 2014 de deuren van zijn eerste flagship store. De online hifi-specialist opent de showroom in het stadsdeel Charlottenburg in het binnenkort heropende BIKINI BERLIN gebouw. Dit gebouw bevindt zich aan de Budapester Strasse, op een steenworp afstand van de Kurfürstendamm; de onwijs toffe shopping boulevard in het voormalige West-Berlijn.Vanuit het Kaufhaus des Westens heb je daar uitzicht op.

Teufel gaat zelf ook kantoor houden in het pand en beschikt daar tevens over een bioscoop voor demonstraties en presentaties. En omdat ik zelf Berlijn echt heel gaaf vind (en daar in september nog ben geweest) wilde ik dit nieuwtje even met jullie delen!

BIKINI_BERLIN_Impression.1

Flagship store

Vanaf het voorjaar van 2014 presenteert de Berlijnse hifi-fabrikant in een 160m² grote flagship store in het vernieuwde BIKINI BERLIN gebouw het eigen assortiment aan stereo- en home cinema systemen en de draadloze hifi streaming producten van Raumfeld. Volgens Teufel omdat een emotioneel product zoals luidsprekers beleefd moet kunnen worden en – letterlijk – vast te pakken moet zijn.

David Bowie

De bioscoop is gevestigd op een bijzondere plek: in de ruimte was tot 2001 de Berlijnse Cult Club Linientrue. Een club die geliefd was bij o.a. David Bowie, Nick Cave en Depeche Mode. Directe buurman van het nieuwe hoofdkantoor van Teufel is straks de beroemde bioscoop Zoo-Palast, een première bioscoop en een bioscoop die als thuisbasis dient voor de Berlinale, het jaarlijkse Berlijnse filmfestival.

BIKINI BERLIN

Teufel Audio opent flagship store in Berlijn 4BIKINI BERLIN is een van de weinig nog bewaarde gebouwen uit de naoorlogse tijd. Het gebouw werd in 1957 voltooid en was een symbool voor het stadsbeeld van het West-Berlijnse centrum, de City West. Het concept van BIKINI BERLIN stamt van Studio Arne Quinze. Het basisidee van het architectonishe concept is een combinatie van shoppen, werken, ontspanning, bioscoop en hotel in een stadse omgeving. Een bijzonder aspect daarbij is de bouw van een groot dakterras op het gebouw. Het BIKINI BERLIN gebouw heeft een totale lengte van 200 meter. De bezoeker vindt hier straks in de onderste etages detailhandel en gastronomie, de derde tot vijfde verdieping en de penthouses herbergen kantoorruimtes. De naam BIKINI BERLIN is afgeleid van de benaming Bikinihaus, dat de Berlijnse bevolking in de jaren ’50 aan het gebouw had gegeven. Oorspronkelijk deelde een door zuilen gedragen tweede etage het gebouw in een onderste en een bovenste gedeelte. De tweedelige architectuur, die nu compleet van glas wordt voorzien, deed de Berlijners denken aan de jonge en gewaagde badmode van destijds.

Zo, en wanneer gaan jullie de tickets naar Berlijn boeken? (ook zonder langs te gaan bij Teufel een aanrader ;-)).

Related Posts