HTC-10-3V-CarbonGray-NL

Nieuws: HTC introduceert nieuw vlaggenschip HTC 10

HTC zit al een tijdje in een moeilijke positie. De One M8 en One M9 konden hieraan weinig veranderen. HTC heeft de “One” serie nu losgelaten en gaat voor een perfecte 10 met de HTC 10. Gaat dit HTC redden? We nemen de specificaties met je door om dit te beoordelen.

HTC 10: design en vormgeving

HTC-10-3V-CarbonGray-NLDe HTC 10 is een frisse start voor HTC maar brengt ook een aantal kenmerkende en bekende onderdelen met zich mee. Zo is de body van de smartphone gemaakt uit massief metaal. Wel zijn er kleine aanpassingen aangebracht in de vorm van afgeronde hoeken die naast het brengen van een slanke look ook moet zorgen voor een betere pasvorm in de hand. De voorzijde is compleet van glas en loopt naadloos over in de metalen behuizing. De aan/uit-knop heeft een nieuw ontwerp gekregen en pas helemaal in het ontwerp ook de luidsprekers zijn slanker van vorm, hebben een andere positie en moeten een betere geluidskwaliteit leveren.

De HTC 10 specificaties in het kort:

  • 5,2 inch Super LCD 5 scherm met Quad HD (2560 x 1440 pixels) resolutie;
  • Qualcomm Snapdragon™ 820 Quad Core processor (64bit en maximaal 2,2 GHz);
  • 4 GB Werkgeheugen;
  • 32 GB Opslag geheugen (uit te breiden tot 2 TB via MicroSD);
  • 12 megapixel HTC UltraPixel 2 camera met 4K videoopname en OIS aan de achterzijde;
  • 5 megapixel camera met OIS aan de voorzijde
  • Batterij met 3000 mAh capaciteit
  • HTC Boomsound Speakers
  • Nano SIM

HTC 10: Camera en geluid

HTC heeft niet echt een goede naam als het gaat om camera’s – al moet ik zeggen dat die van de HTC One M8 voor mij meer dan voldoende is – maar wil met de nieuwe camera aan de achterzijde ook hier een frisse start maken. Deze moet zorgen voor haarscherpe foto’s met een hoge resolutie ook bij mindere licht omstandigheden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van optische beeld stabilisatie (OIS) en een groter diafragma. De camera aan de achterzijde heeft 12 megapixels en laser autofocus. Voor de selfie-camera wordt gebruik gemaakt van een groothoeklens voor betere selfies en screen flash. Ben je iemand die graag zelf de instellingen bepaald? Dan is de Pro Mode iets voor jou met geavanceerdere opties en RAW-functionaliteit. Ook de opnamemogelijkheden van de camera hebben een update gekregen. Het is mogelijk om 4K-video met 24bit stereo audio op te nemen.

HTC-10-PerRight-TopazGold-NLVoor de liefhebbers van muziek zijn er nog steeds boomsound speakers aanwezig die zorgen voor een krachtig geluid. De speaker aan de bovenkant van het scherm verzorgt de hoge tonen terwijl de speaker naast de USB-poort zorgt voor de lage en diepe tonen. De HTC 10 beschikt over een koptelefoonversterker die twee keer krachtiger is dan een conventionele en geeft je de mogelijkheid om op te schalen van 16bit naar 24-bit audio.

Het nieuwe Personal Audio Profile-systeem zorgt voor een verdere verbetering van de audio-ervaring en geeft je de mogelijkheid een persoonlijk profiel samen te stellen geheel op jou wensen en gehoor.

HTC 10: Software en accessoires

De HTC 10 draait op Android 6.0 maar om de wildgroei van identieke apps – van Google en HTC – te minimaliseren is er een samenwerking aangegaan met Google. Zo is de galerij-app vervangen door Google Foto’s. Ook nieuw is de Freestyle Layout die je de mogelijkheid geeft je scherm helemaal naar wens aan te passen. Je verplaatst gemakkelijk stickers en widgets en kan je pictogrammen aanpassen.

Prijs en beschikbaarheid

De HTC 10 is vanaf begin mei in Nederland verkrijgbaar in de kleuren Carbon Grey, Glacier Silver en Topaz Gold maar is inmiddels als pre-order te bestellen. De adviesprijs van het toestel is 749,- euro.

[koopgids product=”HTC 10″]

Related Posts