Fitbit presenteert de Charge, Charge HR en de Surge 1

Fitbit presenteert de Charge, Charge HR en de Surge

Fitbit introduceert drie nieuwe activity-trackers voor het meten van dagelijkse activiteiten en het slaappatroon: de Fitbit Charge, de Fitbit Charge HR en de Fitbit Surge. Fitbit richt zich nu nog meer op sportieve prestaties en een gezonder leven. Zo is de Fitbit Charge geschikt voor personen die actiever willen worden, beschikt de HR over een hartslagmeting via je pols en is de  Surge uitgerust met GPS, continue hartslagmeting en smartwatchfuncties.

Fitbit Charge

De Fitbit Charge is ontworpen voor personen die hun dagelijkse activiteit willen meten en fitter willen worden zonder al te veel inspanning. Zo meet de Charge onder andere het aantal stappen dat je hebt gezet, welke afstand je aflegt, hoe veel verdiepingen je hebt beklommen en hoe veel calorieen je hebt verbrandt.  Daarnaast kun je trainingen bijhouden en de statistieken hiervan real-time checken. Achteraf kun je deze gegevens rustig bekijken in het online dashboard.

De charge is uitgerust met een OLED-scherm en biedt de optie om je te wekken middels een stil trilalarm. Het apparaatje meet ’s nachts het slaappatroon via bewegingsanalyse. Daarnaast kun je meldingen van je smartphone binnen laten komen op de Charge. Via het scherm zie je in één oogopslag wie er belt etc.
De batterij moet ongeveer 7 dagen meegaan.

Fitbit Charge

Fitbit Charge HR

De Fitbit Charge HR is ontworpen voor de meer actieve gebruiker die echt fit wil blijven en volledig inzicht wil hebben in zijn of haargezondheid. De Fitbit Charge HR beschikt over de optische PurePulse-hartslagtechnologie die voortdurend en automatisch je hartslag meet zonder dat je daarvoor een borstband hoeft te dragen. PurePulse maakt gebruik van ledlampjes die via de pols veranderingen in het bloedvolume meten.

De Fitbit Charge HR is de uitgebreide variant van de Charge. Belangrijkste speerpunt van de HR is de hartslagmeting en bijbehorende statistieken. De Charge HR gaat ongeveer 5 dagen mee op een volle batterij.

charge HR

Fitbit Surge

De Fitbit Surge is de meest geavanceerde tracker van Fitbit tot nog toe. De Surge bevat de acht-sensortechnologie die wordt gecombineerd met de kracht van dagelijkse activiteitenmeting met gps, hartslagmeting en smartwatchfuncties. De Fitbit Surge is daarmee geschikt voor personen die alles uit hun trainingen willen halen.

De Fitbit Surge bevat alle functies van de Fitbit Charge en de Fitbit Charge HR. Door de ingebouwde GPS biedt de Surge extra statistieken als snelheid, hoogteverschillen, splittijden, routegeschiedenis etc. Daarnaast kun je de Surge ook gebruiken als smartwatch door te zien wie er belt, muziek te bedienen en tekstberichten binnen te laten komen. De surge gaat 7 dagen mee op een volle batterij.

Surge

Prijs en beschikbaarheid

De Fitbit Charge is verkrijgbaar vanaf 17 november 2014 bij onder andere bol.com, Mediamarkt en Coolblue. De Fitbit Charge HR en Fitbit Surge zijn begin 2015 wereldwijd verkrijgbaar. De Fitbit Charge, Charge HR en Surge kosten respectievelijk 129,99 euro, 149,99 euro en 249,99 euro.

Related Posts