Oververhitte iPhone

Telefoon overhit? Niet met deze tips!

Je hebt het misschien al eerder gezien: een melding op je telefoon die aangeeft dat je telefoon oververhit is geraakt. De eerste keer dat ik ‘m zag vond ik het vooral komisch, maar het kan behoorlijk wat schade aan je telefoon opleveren als je niet uitkijkt. Daarom deze tips.

Ok, ok, je hoeft niet direct je telefoon weg te gooien als je deze melding ziet, maar het doet je telefoon zeker geen goed. In mijn geval was de melding tijdens mijn vakantie meerdere keren te zien, en was daarna mijn accu duidelijk minder.

1. Leg je telefoon niet in de volle zon

Ok, open deur. Toch doe je dit ongemerkt regelmatig. Op het terras, op het balkon, eigenlijk overal waar je lekker ontspannen in de zon zit. Zelf even de zon meepakken is heerlijk, maar voor je telefoon kan het funest zijn. Voor je het weet is je accu kapot en moet je toch de nieuwe telefoon bestellen, terwijl je anders geld had kunnen besparen met een prepaid van Simyo ;).

2. Gebruik geen hoes

Je telefoon kan normaal gesproken zijn warmte aardig goed kwijt aan de omgeving. Met een hoes voorkom je dit en blijft alle warmte binnen gesloten. Niet goed voor je telefoon dus.

3. Ook je broekzak kan te heet worden

Je denkt er niet snel aan, maar die zwarte jeans in de zomer? Toch wel heet he? Ook voor je telefoon, die lekker in je broekzak aan het stomen is. In je broekzak kan de warmte nergens heen, waardoor je sidekick binnen de kortste keren een heet hangijzer is geworden.

Oververhitte iPhone

4. Zet functies die je niet gebruikt uit

Niet aan het navigeren? Zet dan bijvoorbeeld je gps uit. Op die manier spaar je de batterij én hoeft je processor minder hard te werken, wat ook weer wat accuduur spaart. Ook ongebruikte apps sluiten kan helpen.

5. Gebruik je telefoon in de auto uit de zon

Deze had je inmiddels zelf kunnen bedenken :). Zit je telefoon standaard in de houder op het dashboard? Dan vang je daar behoorlijk wat zon op. Tijdens het navigeren is je telefoon hard aan het werk, zeker als je het scherm constant aan hebt staan. Moet je 100km rechtdoor? Je kunt dan overwegen je navigatie tijdelijk uit te zetten of het scherm te dimmen, zodat je accu minder belast wordt.

6. Is je telefoon oververhit? Be gentle!

Het is geen goed idee om je oververhitte telefoon direct in de koelkast of vriezer te leggen. Toch is dit niet aan te raden. Niet alleen is je dit een erg vochtige plek, ook is de klap die je telefoon hiermee krijgt misschien nog wel slechter. Be gentle en leg je telefoon op een donkere, koele plek weg. Op die manier beschadigje niets en kan je binnen no-time weer swipen en liken!

7. Monitor je batterij met coconutBattery

Een handige tool om de staat van je accu te controleren is coconutBattery. Hiermee zie je precies hoe vaak je batterij is opgeladen en hoeveel procent je batterij aan maximum capaciteit over heeft.

8. Bonustip:

Als je toch lekker in de zon ligt, gebruik die tijd dan eens om een sim only abonnement te vergelijken. Met een beetje goede zorg dat je telefoon namelijk best wat jaartjes mee!

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Simyo.

Related Posts