fbpx

Moderne auto’s zitten boordevol techniek. Alles is digitaal, gelinkt en smart. Toch is het soms best lastig om je telefoon en auto te integreren zodat je veilig al je apps kunt gebruiken. Citroen is daar slim mee bezig en combineert Apple Carplay, Android Auto en Mirrorlink om de verbinding te leggen. Dat moet lukken dus!

Citroen kennen we natuurlijk allemaal. De 2CV is een klassieker die de essentie van het merk perfect weet je vangen. Net even anders, maar wel met een reden. De nieuwe C4 Cactus is wat dat betreft een spirituele opvolger. De Airbumps op de deuren zijn met recht een love it or hate it-statement.

Gelukkig blijven de Fransen niet stil staan en hebben wel alle moderne technieken weten in te bouwen. Toch knap als je bedenkt dat zelfs de grote Duitse merken vaak kiezen voor Apple óf Android.

We hebben de mogelijkheden van Apple Carplay en Android Auto eerder al besproken, dus daar zal ik niet al te veel tijd aan besteden. In het geval van Citroen werkt het eigenlijk allemaal prima. Je kunt hiermee bijvoorbeeld spraakcommando’s geven aan Siri, navigeren via Maps en gemakkelijk bellen en gebeld worden.

Daarnaast heeft Citroen Mirrorlink ingebouwd. Hiermee spiegel je (de naam zegt het al) je smartphone-scherm op het scherm van je auto. Mirrorlink is beschikbaar op de Citroen C1 , C3, C4, Berlingo en Jumpy.

MyCitroen App

Met deze app kun je alles beheren van je auto. Je kunt de onderhoudsgegevens zien en er zijn mogelijkheden voor een uitgebreide ritregistratie. Erg handig voor de zakelijke rijder. Per rit kan je aangeven of het gaat om een privé of zakelijke rit, waarbij de gemaakte ritten handig op een rij staan.

Enthousiast geworden van de mogelijkheden die Citroen biedt? Je hoeft natuurlijk niet de hoofdprijs te betalen. Een tweedehands Citroen kan al heel betaalbaar zijn. Op Marktplaats staan alle toffe Citroen modellen op een rij.

Citroen heeft wat mij betreft alles goed gedaan: een strakke app, meer dan voldoende mogelijkheden om je telefoon te koppelen en het werkt op alle modellen.