TAG Heuer Connected

TAG Heuer Connected – Smartwatch met horloge-look

TAG Heuer, het bekende Zwitserse horlogemerk, lanceert in samenwerking met Intel en Google de TAG Heuer Connected Smartwatch, met een klassieke uitstraling.

Na de ontwikkeling van de smartwatch van de ‘ene kant’, de computerindustrie met Apple, LG, Asus enzovoort, is er ook een smartwatch ontwikkeld vanuit de Zwitserse horloge-industrie. En door niemand minder dan TAG Heuer, het bekende sportieve horlogemerk.

Natuurlijk doen ze dit niet alleen, samen met Intel en Google. Iedereen doet waar ze goed in zijn: Intel de chips, Google het Android Wear-platform en TAG Heuer het horloge.

In de TAG Heuer Connected zit een Intel Atom Z34XX-processor, 4 GB RAM, Bluetooth en wifi. Het is mogelijk om met zowel iOS en Android-smartphones te connecten.

Het horloge is waterbestendig (IP67), heeft een touchscreen en een lithium-accu waarmee je een dag je horloge kunt gebruiken. Opladen doe je natuurlijk draadloos (geen connectors nodig) en om Google Voice Control te kunnen gebruiken een kleine microfoon.

TAG Heuer Connected – klassieke uitstraling

TAG Heuer Connected - Smartwatch met horloge-look 2

Het is niet verbazend dat TAG Heuer heeft gekozen voor een klassiek model (volgens de stijl van de Carrera-collectie). De banden zijn er in zes verschillende kleuren: rood, blauw, wit, oranje, groen en geel. De wijzerplaat is een weergave van een conventionele wijzerplaat. Er zijn er nu drie, maar met de TAGHeuer-app komen in de toekomst nog meer digitale wijzerplaten beschikbaar.

De TAG Heuer Connected ziet er uit als een écht horloge: de digitale wijzers en de wijzerplaat zijn altijd zichtbaar. Op 12, 6 en 9 uur zitten chronograafwijzerplaten waarop informatie van apps wordt weergegeven. Raak een van die kleine wijzerplaten aan en de gewenste informatie verschijnt op het volledige scherm. Alle apps, snelkoppelingen en notificaties zijn te gebruiken zonder dat dit afdoet aan de klassieke uitstraling.

Het horloge synchroniseert met iedere smartphone die draait op Android (vanaf 4.3) en iOS (vanaf 8.2). Het is echter niet nodig om de Connected voortdurend aan een smartphone te koppelen: zolang er wifi is, is er ook verbinding met de cloud. Bovendien zijn er al duizenden apps voor het horloge beschikbaar, waaronder met de stem bestuurde Google-klassiekers zoals Google Translate en Google Maps.

Het ziet er uit dat TAG Heuer hiermee een horloge heeft gemaakt wat digitaal is, maar een traditionele uitstraling heeft. Niet opvallend digitaal maar wel opvallend en mooi ‘analoog’.

Prijs en beschikbaarheid

De TAG Heuer Connected is per direct verkrijgbaar via tagheuer.com en bij TAG Heuer retailers, ook in Nederland met een adviesprijs van € 1350. Meer info op de site van TAG Heuer Connected smartwatch.

Related Posts