Sony WH-1000XM4

Sony WH-1000XM4: de nieuwe noise-cancelling koning?

In de wereld van premium Bluetooth koptelefoons bestaan er eigenlijk maar twee bedrijven die zo direct bij jou als marktleiders op kunnen komen, namelijk Bose en Sony. Deze merken hebben de afgelopen jaren dan ook enorm veel succes geboekt met hun draadloze hoofdtelefoons met ruisonderdrukking, en in een poging om Bose (opnieuw) te verslaan, heeft Sony nu haar allerlaatste aanwinst op de markt gebracht, de WH-1000XM4.

Heeft deze Sony WH-1000XM4 een nieuw design?

Helaas, als jij je verheugd had op een radicaal nieuw ontwerp voor deze Sony WH-1000XM4, dan hebben we een beetje beteuterend nieuws. Want zo op het eerste gezicht lijkt deze 1000XM4 heel veel op de XM3. Het ontwerp is dan ook nagenoeg hetzelfde, en deze voorganger leek ook al veel op de XM2!

Desondanks is het ontwerp van de nieuwe XM4 behoorlijk aangenaam. Het is lekker strak ontworpen, is comfortabel en doet daarmee precies waarvoor het nodig is. Het is een behoorlijk functioneel en mooi ontwerp, en dat is uiteindelijk waar het aan het eind van de dag allemaal om draait.

Maar wat is er dan wel nieuw aan de Sony WH-1000XM4?

Gezien de bijna identieke prijs plus ontwerp van de 1000XM4, denk je wellicht dat er niet zoveel veranderd is ten opzichte van z’n voorganger. Maar dit is waar Sony voor jou een paar behoorlijke verrassingen in petto heeft.

Want als jij je wat meer gaat verdiepen in deze WH-1000XM4, dan zul je al snel een hele reeks aan nieuwe functies ontdekken die deze Bluetooth koptelefoon behoorlijk opwindend maken.

Een hele reeks aan nieuwe functies

Dat begint gelijk al met betrekking tot één van de sterkste punten van deze draadloze hoofdtelefoon. De  ruisonderdrukking is namelijk behoorlijk verbeterd in vergelijking met de XM3. Dankzij de combinatie van een opgewaardeerd algoritme en een nieuwe Bluetooth chip, zou de XM4 zaken zoals stemmen en andere geluiden van middelhoge tot hogere frequenties nog beter moeten dempen.

En als we het toch over Bluetooth hebben, met deze nieuwe WH-1000XM4 kan je nu eindelijk met twee Bluetooth gadgets tegelijkertijd een koppeling maken voor een gelijktijdige weergave. Dit was één van de meest gevraagde functies voor een Sony hoofdtelefoon, en het is dus geweldig om te zien dat het nu ook echt is toegevoegd!

https://www.youtube.com/watch?v=lIJPrYIR8Ek&feature=youtu.be

Precise Voice Pickup, Speak to Chat en 360 Reality Audio

Andere verbeteringen zijn onder meer Sony’s ‘Precise Voice Pickup’ technologie voor het nog beter kunnen voeren van telefoongesprekken, tezamen met een nieuwe ‘Speak to Chat’ functie die tijdens gesprekken geheel automatisch het volume verlaagt.

Plus het heeft nog een andere compleet nieuwe functie, namelijk ‘360 Reality Audio’ waarvan jij kan genieten als je de WH-1000XM4 hoofdtelefoon in combinatie met een Android smartphone of iPhone gaat gebruiken, waarop een compatibel app voor streamingdiensten is geïnstalleerd. Deze unieke 360 Reality Audio geeft jou namelijk het gevoel alsof je direct voor jouw favoriete artiest staat!

Alles wat jouw oortjes en je hartje begeert

Kortom, als je een audiofiel bent, dan zouden jij en je oortjes wellicht direct verliefd op dit Sony product worden. Als jij daarnaast ook nog eens een techneut bent, dan biedt het veel moderne geluidstechnische en draadloze functies aan, die jouw hartje mogelijk ook wat sneller laat kloppen.‘s Werelds beste draadloze hoofdtelefoon is zojuist beter geworden. Welkom bij de nieuwe audiokoning van de ruisonderdrukking: de Sony WH-1000XM4!

Related Posts
Sony introduceert drie nieuwe draadloze speakers 6
Lees meer

Sony introduceert drie nieuwe draadloze speakers

Sony maakt het met de introductie van drie nieuwe speakers nog eenvoudiger om je favouriete muziek te beluisteren en te delen. Een combinatie van een compact design met een krachtig geluid. Door middels van de NFC (Near Field Communicatie) zijn de boxen met een korte aanraking draadloo te verbinden met een smartphone of tablet.
FREITAG-x-SENNHEISER-Quintett-Photo
Lees meer

Nieuwtje: Sennheiser x Freitag limited editions

Sennheiser en Freitag hebben een nieuwe limited edition serie hoofdtelefoons gepresenteerd. Freitag is bekend geworden met zijn unieke messenger bags gemaakt van gerecyclede vrachtwagenzeilen en heeft nu de Sennheiser URBANITE onder handen genomen. Het resultaat is een gelimiteerde oplage van 1500 'F703 SENNHEISER × FREITAG' modellen met elk een compleet unieke stijl.