Sony introduceert drie nieuwe draadloze speakers 1

Sony introduceert drie nieuwe draadloze speakers

Sony maakt het met de introductie van drie nieuwe speakers nog eenvoudiger om je favouriete muziek te beluisteren en te delen. Een combinatie van een compact design met een krachtig geluid. Door middels van de NFC (Near Field Communicatie) zijn de boxen met een korte aanraking draadloo te verbinden met een smartphone of tablet.

Sony maakt het – met de introductie van drie nieuwe speakers – nog eenvoudiger om je favoriete muziek te beluisteren en te delen. Een combinatie van een compact design met een krachtig geluid. Door middels van de NFC (Near Field Communicatie) zijn de boxen met een korte aanraking draadloos te verbinden met een smartphone of tablet.

De Sony SRS-X11: een compacte speaker met krachtig geluid

SRS-X11_B_Black_cw_strapWanneer je niet steeds een grote speaker mee wil dragen, is de SRS-X11 goed voor jou. In de vorm van een kubus (6x6x6 cm) kan je de SRS-X11 met behulp van de meegeleverde polsriem makkelijk meenemen. Door een vermogen van 10W en twee passieve radiators kan je genieten van een krachtig geluid en diepe, rijke bassen. De ingebouwde oplaadbare batterij zou ongeveer 12 uur mee moeten gaan. Een leuke extra functie van de SRS-X11 is de “Speaker Add” waardoor twee SRS-X11 modellen te koppelen zijn en een stereo geluid ontstaat.

De SRS-X33 & SRS-X55: de grotere broertjes van de SRS-X11

SRS-X33_W_White_hand2De SRS-X33 en SRS-X55 zijn niet alleen in formaat de grotere broertjes van de SRS-X11. Ook op het gebied van techniek en geluid brengen ze wat meer. De SRS-X11 heeft bijvoorbeeld een 2-kanaals speakersysteem met een uitgangsvermogen van 20W. Ook hier zorgen twee radiatoren voor diepere en rijkere bassen. Wat betreft formaat (18,5x6x6 cm) is de SRS-X33 20% kleiner dan zijn voorganger de SRS-X3. De SRS-X55 beschikt over een 2.1-kanaals speakersysteem met een uitgangsvermogen van 30W, meer dan genoeg voor een knallend feestje aan het strand. Met de dubbele passieve radiator ben je verzekerd van een rijk en diep bas geluid. Beide versies hebben een oplaadbare batterij die goed moet zijn voor ongeveer 12 uur gebruik.

SRS-X55_cw_4cZowel de SRS-X33 als de SRS-X55 maken gebruik van een nieuwe techniek van Sony genaamd LDAC-audiotechnologie. Deze techniek zorgt ervoor dat er 3 keer zoveel data verstuurd kan worden via Bluetooth dan nu mogelijk is met de A2DP-techniek. De draadloze audiokwaliteit moet hierdoor aanzienlijk worden verbeterd. Om gebruik te maken van de LDAC-techniek is wel een compatibel muziektoestel nodig.

Beschikbaarheid, prijs en uitvoeringen

De SRS-X11 is al vanaf april 2015 te koop, maar voor de SRS-X33 en de SRS-X55 zal gewacht moeten worden tot mei 2015. De SRS-X11 komt uit in de kleuren zwart, wit, roze, blauw en rood. De SRS-X33 komt uit in zwart, wit, rood en blauw en de SRS-X55 is alleen in zwart en wit verkrijgbaar. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Related Posts