Review: JBL Pulse, speaker met ledverlichting

De JBL Pulse is inmiddels al een tijdje verkrijgbaar, tijd om eens luisteren en bekijken wat hij kan. Deze Pulse is een Bluetooth-speaker die vooral opvalt door de buitenkant. De buitenkant van deze speaker is namelijk voorzien van 64 led-lichtjes.

IMG_2846

Installatie

Voor een Bluetooth-speaker is er natuurlijk weinig installatie. Dat geldt ook voor de Pulse, het is een kwestie van connecten via Bluetooth en gaan. Voor mensen zonder Bluetooth is het ook mogelijk een jack-plug te gebruiken. Opladen van de Pulse gaat heel eenvoudig via micro-usb, na een keer opladen kun je ‘m aardig wat uren gebruiken. Aan de achterzijde zit ook nog een handige batterij-indicator.

Gebruik

De Pulse is erg eenvoudig in het gebruik, domweg even de power-button ingedrukt houden en hij springt aan. Naast een audiosignaal zie je dit ook visueel. Na een 2e bliep is de Pulse klaar om audio-signaal van een Bluetooth-device te ontvangen. Bovenop de Pulse zitten naast de power-button ook nog een aantal “knoppen” voor het instellen van een kleur, lichtsterkte, lichtmodus en volume. De Pulse kent een aantal van 5 slots waarin lichtpatronen geplaatst zijn, deze zijn middels de JBL-app voor Android of iOS te wijzigen. Denk bij deze patronen bijvoorbeeld aan een equalizer, regenboog, ademhalingseffect. Vrijwel elk patroon past zich aan de afgespeelde muziek.

Geluid

De Pulse is niet bijster groot, maar geeft toch een aardig geluid. Zelfs op vol volume werd het geluid niet onaangenaam, alhoewel de zware tonen wat achter blijven. Maar op lager volume en voor achtergrondmuziek vind ik de Pulse toch wat meer geschikt. Een groot feest zou ik er niet mee kunnen geven, tenzij op het strand of zoiets.

IMG_2838

Conclusie

Voor erbij is het een leuke speaker, de lichtjes zijn een leuke gimmick. Het geluid is goed te noemen, al blijft het in het laag wat achter.

Related Posts
Garmin eTrex Touch 35
Lees meer

Review: Garmin eTrex Touch 35

Als fanatieke geocacher is Thijs al jaren in bezit van de Garmin eTrex Legend. Tijdens de zomervakantie kreeg hij de kans om de nieuwste toevoeging aan de fameuze eTrex-lijn te testen, de Touch 35. Ben jij dol op geocachen? Lees dan snel hoe het Thijs verging op zijn speurtochten.