Sony lanceert de Xperia Z2, een nieuw waterdicht topmodel

Vorig jaar november reviewde Annelies nog de Z1, nu heeft Sony de opvolger aangekondigd. Het nieuwste topmodel van Sony heeft een 5,2″ Full HD display en kan 4K video produceren, verpakt in een waterdicht aluminium toestel.

De Z2 heeft een stevige camera aan de achterzijde van maar liefst 20.7 Megapixel. Over deze camera (en de beeldprocessing) is Sony lyrisch en ze strooien dan een kwistig met allerlei termen om dit te benadrukken: Sony G Lens, Exmor RS sensor en de BIONZ image-processing engine. Verder wordt de telefoon van een boel software om goed gebruik te kunnen maken van alle genoemde kreten, zo is bijvoorbeeld ook timeshift mogelijk.

Xperia-Z2-water

Naast deze camera komt deze telefoon ook met een koptelefoonsetje met ruis-onderdrukking. Uiteraard is de Z2 voorzien van de nieuwste Android-versie (4.4 aka KitKat) en draait dit alles soepel op eenĀ 2.3 GHz Qualcomm Quad-core processor. Vanaf april is dit toestel van 158 gram wereldwijd leverbaar.

Xperia-Z2-side

[koopgids product=”Sony Xperia Z2″]

Related Posts
synology-ds216-plus-right-45
Lees meer

Nieuws: Synology introduceert DS216+

Blogger Joost Slager testte DiskStation DS216+. Synology heeft zijn range van NAS (Network Attached Storage) systemen uitgebreid met de DiskStation DS216+. De DS216+ is een krachtige 2-bay NAS bedoeld voor consumenten en kleine kantooromgevingen.