Sneller typen met Typewise 1

Sneller typen met Typewise

Een toetsenbord heeft een standaard inrichting. of je nu op je mobiel of achter je PC of laptop zit. Ik ben een liefhebber van een echt toetsenbord met een duidelijke klik als je de toetsen gebruikt. Op je mobiel heb je dat vaak niet. Ja, vroeger met Blackberry maar dat is heel lang geleden.

Een mobiel heeft een toetsenbord wat snel aan te passen is omdat het software is. Dus kan je ook snel een ander toetsenbord erop zetten. Het zijn ook vaak toetsenbord die tekst kunnen aanvullen, op basis van wat je intypt.

Op mijn iPhone heb ik het nieuwe toetsenbord van Typewise geïnstalleerd, de pro versie. Hierbij krijg je een speciale versie van een toetsenbord. Wat opvalt is dat de toetsen min of meer op de plek staan waar ze horen (ten opzichte van een traditioneel toetsenbord), maar toe iets anders zijn. Als je dit niet wil kan je ook een normaal toetsenbord kiezen (dan heb je ook geen leercurve) maar met het hexagon toetsenbord zijn de toetsen 70% groter en dat is best handig op een mobieltje.

Sneller typen met Typewise 3
het toetsenbord van TypeWise

Ervaring

Met Typewise aan de slag gaan kost tijd. Het toetsenbord bedien je het best met twee vingers typen. Ik heb zowel de nieuwe als de traditionele layout geprobeerd. Het prettigs als je geen tijd wilt investeren in een nieuwe layout van je toetsenbord is om de traditionele layout te gebruiken. Hierbij heb je wel de voordelen zoals de hoofdletters, links en rechts swipen om de tekst te wissen of weer terug te halen.

Sneller typen met Typewise 5

Om je bekend te maken met het toetsenbord zijn er diverse tutorials in de app. Het is trouwens geen rocket science, leren typen met het toetsenbord. De game is flauw (ontwijken van object door een bepaalde letter in te tikken met de ene duim of de andere).

Er valt flink wat te configureren in de app.

Sneller typen met Typewise 7

Conclusie

Typewise is een verbetering van het standaard toetsenbord op de iPhone. Hoewel ik toch niet de Hexagon layout heb gekozen, ik doe niet zo verschikkelijk veel op mijn mobiel, meer op tablet en PC is ook de gewone layour een verrijking van het typen.Wat me het best bevalt is de mogelijkheid om met een beweging hele stukken weg te halen. Ook het feit dat je niet de shift toets (het equivalent op een mobiel) niet hoeft in ter tikken is wat mij betreft ook echt wel een winner. De slimme aanvullingen, die kenden we natuurlijk al van andere keyboards, waaronder die van Apple zelf.

Wat is dan de concurrentie? Natuurlijk het standaard toetsenbord van je mobiel, maar ook Gboard en Swiftkey die ik niet getest heb voor dit review. Ik kan dus niet de vergelijking maken tussen deze drie. Volgens Typewise verzamelen de concurrenten nogal wat data van je en doen zij dat niet.

Als je nieuwsgierig bent wat Typewise doet, installeer het dan eenvoudig weg op je Android of iOS mobiel. Vind je het niets, haal je het weer weer af. Wil je meer dan neem je de PRO versie.

Kosten

Typewise is gratis te downloaden voor iOS en Android. Als je de Pro versie wilt dan kan je per maand, jaar of Lifetime kopen. De kosten zijn EUR 1,99 per maand, EUR 9,99 per jaar of EUR 24,99 voor lifetime. Je kunt het dus uitproberen of het wat voor je is en daarna eigenlijk zonder risico PRO een maand proberen of natuurlijk gelijk Lifetime aanschaffen.

De pro functionaliteit is o.a:

  • type in meerdere talen en herkenning van de taal
  • persoonlijke tekst predictie obv wat je typt
  • Swipe down om auto correct ongedaan te maken
  • Aanpassen key vibratie
  • Groter maken spatie knoppen
  • Tekst replacements , z.g. shortcuts
  • en nog veel meer
Related Posts