Slimme badkamerlampen IKEA; die moet je hebben 1

Slimme badkamerlampen IKEA; die moet je hebben

Tegenwoordig werken steeds meer apparaten in en rondom het huis op een ‘slimme’ manier. Dat houdt in dat zij bestuurbaar zijn door middel van technologie. IKEA werkt al even met succesvolle apparaten uit haar Home Smart collectie. En er zijn nu twee lampen gespot die ook via internetverbinding zouden werken. Ze zijn onderdeel van TRÅDFRI, de lijn die IKEA heeft opgesteld waaronder al haar slimme verlichting valt. Bij al deze apparaten wordt een speciale afstandsbediening bijgeleverd. Daarnaast zijn ze door middel van een app bestuurbaar, waardoor je dit gewoon via je telefoon kunt regelen. Wel zo handig!

Waarom deze IKEA-lampen bijzonder zijn?
De lampen werden gespot in de Duitse catalogus van IKEA en hebben daar de naam Gunnarp gekregen. Ondanks dat IKEA niet direct bereikbaar was om commentaar te geven op de nieuwe aanwinsten, lijkt het een interessante toevoeging aan het assortiment te zijn. De lampen zijn namelijk ook te verbinden met andere slimme apparaten die je in huis hebt. De lichten kunnen gedimd worden door middel van de afstandsbediening en app en ook de kleuren ervan kunnen op drie verschillende standen worden ingesteld. Deze standen variëren van warm naar koel. Ze kunnen overigens aan de wand en het plafond bevestigd worden.

Voor ieder wat wils
De lampen zouden in een ronde (productnummer 403.600.76) en vierkante vorm (productnummer 503.600.71) verkrijgbaar zijn. Het lijkt in de Duitse catalogus specifiek om badkamerlampen te gaan, maar tijdens het lezen van de specificaties komt dat niet nadrukkelijk naar voren. Er wordt namelijk niets gezegd over of de lampen bestand zijn tegen luchtvochtigheid en water. Het is dus nog niet helemaal zeker wat de bedoeling van IKEA is met deze twee nieuwe producten, maar wellicht wordt daar snel meer over bekend gemaakt. Naar verwachting gaan de slimme lampen 89,99 euro per stuk kosten.

Related Posts