Sigma Activo featured

Review: Sigma Activo activity tracker

De Sigma Activo is een slimme armband die je activiteiten en slaapritme bijhoudt. Een zogenaamde activity tracker, en dat doet hij naar behoren.
Sigma Activo featured

Sigma Activo app stappenDe Sigma Activo is een fraai vormgegeven, lichtgewicht (slechts 18 gram) wearable. De armband werkt in combinatie met de Sigma ACTIV app (verkrijgbaar in App store en Google Play store). Het koppelen van de armband aan de app gaat snel en eenvoudig, via Bluetooth. Na het instellen van je persoonlijke gegevens kan je aan de slag.

De bedoeling is dat je de armband dag en nacht draagt om zo een goed beeld te krijgen van je dagelijkse activiteit en slaapritme. De armband meet hoeveel stappen je op een dag zet en beloont je met een virtuele bronzen, zilveren of gouden beker. Wanneer je die krijgt kan je zelf instellen,  de default waarde is 10.000 stappen. In de ACTIV app zie je in de buitenring welke beker je verdient hebt. De Activo geeft ook een kort signaal bij het bereiken van je doelen.
De app geeft je verder inzicht in diverse gegevens als aantal stappen, afstand, bewogen tijd en een indicatie van het aantal verbrande calorieën.

Slaap je lekker?Sigma Activo app slapen

Naast het bijhouden van  je activiteit overdag, heeft hij ook een slimme slaapfunctie. Schakel deze voor het slapen gaan in en de Activo monitort je nachtrust. In de Sigma Activ app lees je de volgende ochtend precies hoe goed je geslapen hebt. Sliep je diep, licht of was je veel wakker? En hoe lang je precies geslapen hebt.

Voor het opladen gebruik je bijgeleverde usb kabeltje waar je de armband in vastklikt. Minpuntje: dit kabeltje is wel erg kort. Een volledig opgeladen batterij gaat tot 8 dagen mee.

Mijn vrouw is erg enthousiast over het inzicht dat zij, met name op werkdagen, krijgt in de (verrassend grote) hoeveelheid stappen die zij verzet. Voor de liefhebbers van een dergelijke gadget is de Sigma Activo, gezien zijn vriendelijke prijs, een aanrader.

Prijs & Beschikbaarheid

De Sigma Activo activity tracker is verkrijgbaar in drie kleuren; zwart, blauw en roze. De Activo is onder meer verkrijgbaar bij Coolblue, Fonq en Bol.com:

[bol_product_links block_id=”bol_55e0688905f5a_selected-products” products=”9200000041214997,9200000041215001,9200000041214999″ name=”Sigma Activo” sub_id=”Thijs van de Reep” link_color=”2A2A2A” subtitle_color=”B3B3B3″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FFA700″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”9E0B0E” width=”650″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts
Review: SONOS Playbar 5
Lees meer

Review: SONOS Playbar

De echte fans weten het wel: van SONOS word je blij. De apparatuur is makkelijk aan elkaar te…