Skagen Falster is een klassieke smartwatch 1

Skagen Falster is een klassieke smartwatch

De markt voor smart watches bestaat nog een aantal jaar en we hebben over die periode van diverse leveranciers modellen gezien. Apple heeft natuurlijk zijn Apple watch die ondertussen ook alaan de derde generatie bezig is.aan de Android kant  zijn er natuurlijk vele leveranciers die een loge op de markt brengen zoals Samsung, ASUS nu ook Skagen. De Falster, het eerste echte model smart watch is geïntroduceerd in januari van dit jaar tijdens CES.

Eens kijken of dit eerste echte model van Skagen een horloge is wat je zou willen hebben.

Verpakking

Het horloge komt in een eenvoudige vierkante box waarin het horloge en de oplader (USB) zijn opgeborgen. Verder zit er nog een tweetal boekjes in de doos. De boekjes die zijn meegeleverd bieden niet zo ontzettend veel informatie. Wat er  naar voren komt is dat Skagen wordt gedistribueerd door Fossil, een bekende partij op het gebied van horloges zowel traditioneel als ook smartwatches.

Skagen Falster is een klassieke smartwatch 3
Skagen Falster in de verpakking

Functionaliteit

Als we willen weten wat de functionaliteit is moeten we online gaan. Het is een tijdje zoeken  om de gewenste informatie te vinden. Omdat het horloge een leren band heeft moet je met water en vocht oppassen. Het horloge is stof en spot waterdicht maar leren want zo zeer waarschijnlijk gaan uitslaan als er teveel water opkomt. mocht dit gebeuren dan is het beste om snel even met een doekje op te nemen. Als je naar de onderkant van het horloge kijkt dan ontbreekt daar een hartslag sensor. De onderkant van de kast is helemaal glad.

Aan de rechterkant zit een knop die gebruikt wordt als je aan uit te zetten alsmede het menu te selecteren van de diverse opties.  De opties die daarop zitten zijn onder andere: agenda, stopwatch en alarm , Fit en gezondheid , reminders,  Settings en een aantal andere standaard Android weer of Wear OS functionaliteiten hieraan kan je eigen ex toevoegen of bijvoorbeeld Spotify waardoor je met de voice assistent muziek of je smartphone kunt afspelen.

Er zit geen speaker op het horloge dus het geluid moet via een draadloze headphone gebeuren echter ontbreekt de instructie hoe en wat. Het horloge heeft een touch screen en een eenvoudige navigatie

Natuurlijk kan je ook het uiterlijk van horloge wijzigen, analoog of digitaal. jij hebt de keuze.

Het ontbreken van een goede handleiding is wel een gemis. Dit zou het ontdekken en instellen van een aantal functies mogelijk maken. Het is nu toch wel erg zoeken hoe bepaalde dingen zouden moeten werken.

Skagen Falster

Het  horloge  zelf heeft een leren band en een traditionele sluiting.er zijn ook modellen met een metalen band. Het model is  ook traditioneel niet zo groot waardoor het ook door vrouwen te dragen is. Dit in tegenstelling tot andere leveranciers wiens  smart watches vaak te groot zijn voor een smalle pols. de dikte is 12 mm en de diameter 42 mm. Het bandje is een traditionele 20 mm band.

Om de verbinding  te maken met de smartphone wordt gebruik gemaakt van de standaard Android Wear / Wear OS app. het horloge ondersteunt zowel iOS (9. 3+) Als Android (4.4+)

De batterij duur is ongeveer anderhalve dag, daarna moet  het horloge worden opgeladen. Het opladen gebeurt door het horloge op het oplaad app apparaat te leggen.deze is magnetisch waardoor het horloge op de juiste plek komt om op te laden. Dit opladen is draadloos waardoor er dus geen openingen zijn waar een oplaadkabel in moet, op de telefoon. Het opladen duurt een behoorlijke tijd, een paar uur ben je zo bezig als het horloge helemaal leeg is.

Op de oplader
Op de oplader

Conclusie

De Skagen Falster is een klassiek en stijlvolle smart watch. Hou er rekening mee dat als je hem gewoon wilt dragen dat je ‘s avonds moet opladen om te zorgen dat je de volgende dag voldoende batterij hebt. het is geen horloge met hele spannende feature gewoon de normale Wear OS functionaliteit.het is meer een smartwatch dan een smart/sport watch. Dit door het ontbreken van bijvoorbeeld een hartslagmeter en gps. Ook ontbreken unieke features op de smartphone, dit horloge moet het hebben van zijn uiterlijk en minder  van wat het kan.

Met een prijs € 299 is dit een middenmoter op het gebied van sportwatches die echter voor de liefhebber van strak design met name aantrekkelijk is.

Related Posts
Review: Sony Xperia S 17
Lees meer

Review: Sony Xperia S

In January, Sony announced to continue without Ericsson, and immediately threw a new top model against it, the…