OXBOARD-white-1

Review: Oxboard, een geniale gadget

Joost testte de Oxboard. Lekker scheuren! Lees de review…

Ben je op zoek naar een nieuwe manier om je te verplaatsen? Lees de review dan even door want misschien is de Oxboard dan wel iets voor jou. De Oxboard is een nieuw type vervoersmiddel en heeft wat weg van de Segway. In de review zal ik je meer vertellen over wat je krijgt, het gebruik en mijn eindconclusie.

Oxboard: eerste indruk, kennismaking en de specificaties

OXBOARD-white-1Wanneer ik de Oxboard voor het eerst voorbij zag komen in een filmpje op YouTube was ik gelijk gefascineerd. Het leek me een ideaal vervoersmiddel om me mee te kunnen verplaatsen. Het zag er lekker handzaam uit en kon nog redelijk tempo maken. Toen ik dus de kans kreeg hem te mogen testen heb ik die meteen aangegrepen. De Oxboard is een product dat afkomstig is van Nederlandse bodem. Oxboard geeft aan gebruik te maken van hoogwaardige materialen, geeft 2 jaar fabrieksgarantie en beschikt over eigen servicemonteurs. Toen ik de gadget in ontvangst mocht nemen, werd meteen duidelijk dat de materialen aan de buitenkant inderdaad hoogwaardig zijn. Het is weliswaar plastic, maar voelt stevig en solide aan. Wel is de Oxboard wat aan de zware kant, waardoor die in mijn ogen minder vervoerbaar is. Al met al een goede eerste indruk, op naar het werkelijke testen, maar nu eerst even in het kort wat de technische specificaties zijn:

 • AFMETINGEN: ca. 62,5 x 24,5 x 25 cm
 • HOOGTE VOETPLATFORM: ca. 11 cm
 • GEWICHT: ca. 10 kilo
 • MAXIMUM DRAAGGEWICHT: ca. 120 kilo
 • DIAMETER BANDEN: ca. 17 cm
 • VERKRIJGBARE KLEUREN: Wit, Rood en Zwart
 • MAXIMUM SNELHEID: ca. 15 kilometer per uur
 • MAXIMUM AFSTAND: ca. 15 tot 20 kilometer afhankelijk van manier van gebruik
 • DRAAICIRKEL: 360 graden om eigen as
 • ACCU: Lithium-Ion 36V 4.4 Ah
 • OPLADER: 220V
 • KLIMLIMIET HELLING: ca. 15%.
 • Actieradius Oxboard: 15 ~ 20 km

En dan nu door naar het testen! Hoe houdt de oxboard zich in het gebruik?

Oxboard: het gebruik

De fabrikant geeft aan dat het niet aan te raden is het apparaat te gebruiken bij een onregelmatige ondergrond, een niet-verharde ondergrond, een te steile helling (>15%), geen natte ondergronden of bij ijzel en temperaturen onder het vriespunt. Bij het openmaken van de verpakking zit er een afstandsbediening bij, een oplader en de oxboard zelf. Gedurende de test heb ik in eerste instantie in huis rondje gemaakt en gekeken hoe het rijden bevalt. In het begin is het even wennen om te balanceren, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt dan is het eigenlijk net zo makkelijk als fietsen. Het voor- en achteruit bewegen gaat door het verplaatsen van je gewicht naar voor of achter. De hoverboard reageert hier lekker snel op. Ook het draaien gaat gemakkelijk en compleet om zijn eigen as.

OXBOARD-white-1Ik heb de Oxboard ook getest bij mijn vader in de achtertuin, maar daar had hij inderdaad moeite met de oneffenheden in de ligging van de tegels. Wanneer het oppervlak weer glad was reed hij zo door. Wanneer je buiten gaat rijden is een fietspad wel de beste ondergrond om lekker te kunnen rijden. Het rijden op klinkers gaat ook nog wel, net als de stoep, hierbij is het rijden wel een behoorlijk stuk minder prettig. Een oorzaak hiervan kunnen de massieve banden zijn. Een ander minpuntje zijn (lage) stoepranden waar de hoverboard toch aardig wat moeite mee heeft.

Mag de hoverboard op de weg?

Dan komt in mijn ogen eigenlijk nog het grootste minpuntje van dit moment: mag de hoverboard op de weg? De NOS had hier navraag over gedaan bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu en die liet weten dat het op dit moment niet toegestaan is om in het openbaar met balance boards te rijden, ook niet op de stoep. Op dit moment is er (nog) geen typegoedkeuring voor dit soort apparaten en de vraag is ook of die er gaat komen. Oxboard is hier wel mee bezig maar wanneer de typegoedkeuring komt is niet bekend. Mocht die typegoedkeuring er komen, dan is bovendien de vraag of je ermee op de stoep, op het fietspad en/of op de weg mag rijden. Houd de website van oxboard in de gaten als je op de hoogte wil blijven.

Conclusie & verkrijgbaarheid

De Oxboard is een megavette gadget waar op zich een hoog prijskaartje aan hangt. Hiervoor krijg je wel een product terug dat gemaakt is van hoogwaardige materialen, en dat snel reageert op de commando’s. In mijn ogen een prima gadget om lekker mee te spelen of als alternatief vervoersmiddel te gebruiken. Mocht de typegoedkeuring komen dan is dit product 5 sterren waard, voor nu krijgt die 4 sterren van me!

Ben je inmiddels geïnteresseerd geraakt om een oxboard of een ander type hoverboard aan te schaffen? De Oxboard is verkrijgbaar in rood, wit en zwart en kost €599. De Oxboard is te bestellen via de webshop of via onderstaande tabel. Ben je geïnteresseerd naar de niet officiële Oxboard? Bekijk dan de review van Liesbeth.

[bol_product_links block_id=”bol_586b736b6c823_selected-products” products=”9200000045868114″ name=”Oxboard” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts
Het stilste keyboard 4
Lees meer

Het stilste keyboard

Discounters als Action oefenen een bijzondere aantrekkingskracht uit op mensen. Voor weinig geld kan je allerlei producten kopen.…
Review: JBL Synchros S700 18
Lees meer

Review: JBL Synchros S700

JBL heeft een nieuwe lijn hoofdtelefoons gelanceerd, de Synchros-lijn. JBL heeft veel werk gestoken in deze hoofdtelefoons en…