Review: V-Moda Crossfade Wireless 2

We kregen de V-Moda Crossfade Wireless 2 op de redactie binnen ter review. Het heeft even geduurd voor we er aan toe kwamen, maar dat bleek nergens op voor nodig. Dit is namelijk een hele fijn hoofdtelefoon!

De Amerikaanse fabrikant V-Moda hamert behoorlijk op hun designstudio in Milaan, waar de hoofdtelefoons met Italiaanse flair worden ontworpen. Gecombineerd met een staaltje Amerikaanse engineering zorgt dit voor een mooie hoofdtelefoon die ook nog eens stevig aanvoelt.

In de doos

Bij het openen van de doos valt op dat er vrij weinig accessoires worden meegeleverd. Je krijgt een kabel voor het geval de batterij leeg is, een oplaadkabeltje en een beschermhoes. En natuurlijk de V-Moda hoofdtelefoon. Less is more, maar er is tegenwoordig wel wat meer voor nodig om ons weg te blazen.

Aan de slage met de Crossfade Wireless

We verspillen geen tijd aan het lezen van de handleiding maar gaan gelijk aan de slag. Dat is goed te doen. De aan/uit-knop even vasthouden en de hoofdtelefoon is gelijk vindbaar via Bluetooth. Via de iPhone is de batterijstatus direct zichtbaar.

De eerste tonen zijn gelijk raak. De V-Moda is behoorlijk rijk aan lage tonen. Alles klinkt mooi vol, maar zonder daarbij de hoge tonen geweld aan te doen. Dit is wat mij betreft de perfecte koptelefoon als het gaat om lekker luisteren, waarbij de muziek prima op de achtergrond kan blijven. Wil je echt knallen dan is de V-Moda daar helemaal klaar voor.

We kregen ook de dikkere oorkussens meegeleverd. Deze hebben we ook getest en dit is inderdaad een stuk comfortabeler. Het geluid is iets beter omdat je meer afgesloten bent. Ze kosten €20 dus voor het geld hoef je het niet te laten.

 

De V-Moda Crossfade Wireless 2 is onder andere te koop bij Coolblue.

Related Posts
Lees meer

Review: Raumfeld Expand, One M en One S

Rob testte drie onderdelen uit het Raumfeld-assortiment (van Teufel). Hij probeerde de Expand, de One M en One S. Raumfeld vormt de concurrentie van multiroomsysteem als HEOS en Sonos. Lees hoe Raumfeld beviel bij Rob.