Sennheiser ClipMic en MKE 2 aangekondigd 1

Sennheiser ClipMic en MKE 2 aangekondigd

Met de ClipMic digital en MKE 2 digital van Sennheiser is het nu mogelijk om professionele audio-opnames met iOS-apparaten te maken.

Met de ClipMic digital en MKE 2 digital van Sennheiser is het nu mogelijk om professionele audio-opnames met iOS-apparaten te maken.

Sennheiser ClipMic digital en MKE 2 digital

ClipMix Digital
ClipMix Digital

De ClipMic digital en de MKE 2 digital lavalier microfoons van Sennheiser beschikken beide over een ingebouwde microfoon-voorversterker en A/D-conversietechnologie voor iOS. Sennheiser heeft deze lavalier microfoons ontwikkeld in samenwerking met Apogee. Door de microfoon aan te sluiten op de lightning-poort is het mogelijk professionele kwaliteit audio op te nemen vanaf je iPhone, iPad of iPod Touch. Door gebruik te maken van de lightning-poort komt de headsetingang vrij en kan gebruikt worden om opnames te monitoren.

MKE 2 Digital
MKE 2 Digital

De ClipMic is uitgerust met een Sennheiser MKE 2 microfoon en is gemaakt voor het opnemen van spraak. Ideaal voor het opnemen van bijvoorbeeld interviews of een promotiefilmpje. Voor de MKE 2 is gekozen voor een MKE 2 microfoon van Sennheiser. De MKE 2 microfoon is de industriestandaard voor film- en tv-producties.

MetaRecorder App

De MetaRecorder is de eerste iOS-applicatie die het mogelijk maakt professionele audio-opnames te maken. Je kunt multi-take opnames maken, makkelijk je audiobestanden organiseren en er is ondersteuning voor synchronisatie met Final Cut Pro editingsoftware.

Je hebt de optie om een trial-versie te installeren vanuit de App Store. Bij het aansluiten van een ClipMic digital of MKE 2 digital of een in-app aankoop (van 4,99 euro) is het mogelijk de volledige versie van MetaRecorder te gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid

Beide microfoons zijn vanaf medio mei verkrijgbaar. De ClipMic digital heeft een afviesprijs van 199 euro en de MKE 2 digital een adviesprijs van 499 euro.

Related Posts