Naim introduceert de Mu-so Qb #CES2015

De Naim Mu-so Qb is een kubusvormig audiosysteem dat geen concessies doet aan kwaliteit, geluid of features.

De Naim Mu-so Qb is een kubusvormig audiosysteem dat geen concessies doet aan kwaliteit, geluid of features.

RS2542_Mu-so_QB_25-lpr

De Naim Mu-so Qb heeft niet alleen een aparte naam maar ook een wat apart uiterlijk. De voorzijde van de kubus herbergt in totaal 5 speakers die zo zijn afgesteld dat de Mu-so Qb een mooi stereobeeld kan produceren. Bij de Mu-so (de Qb’s grote broer) maakte Naim gebruik van een baspijp, maar door het compacte ontwerp van de Qb was daar geen ruimte voor. Daarom heeft men er hier voor gekozen om het laag te produceren door 2 passieve membramen die samenwerken met een custom-made woofer. In totaal biedt dit systeem een output van maximaal 300 Watt.

RS2533_Mu-so_QB_16-lpr

Bovenop heeft de Mu-so Qb een touchscreen interface met daaromheen een solide ring die fungeert als volumeknop. De Mu-so Qb ondersteunt Bluetooth, Spotify Connect, Tidal, UPnP, Airplay en internet radio via ethernet en wifi. Daarnaast zijn er ook nog een USB-ingang, 3,5mm jack-ingang en een digitale ingang voor TV, CD-spelers en settop-boxen. Op het aantal connectie mogelijkheden zijn dus zeker geen concessies gedaan.

De hele kubus is zo’n 21 bij 21 bij 21 cm en weegt 5,6 kilo. De Naim Mu-so Qb wordt eind maart verwacht tegen een richtprijs van zo’n 850 euro.

 

Related Posts