Samsung onthult GALAXY S5 en Gear Fit 1

Samsung onthult GALAXY S5 en Gear Fit

De afgelopen weken werden er al foto’s gelekt en geruchten verspreid, maar vanavond was het dan eindelijk zo ver, de Samsung GALAXY S5 werd onthuld tijdens MWC. Een smartphone met alles ‘wat ertoe doet voor consumenten’.

Na de GALAXY S4 werd het wel weer eens tijd dat Samsung met een nieuw vlaggenschip kwam. Hoewel we er nog tot april op moeten wachten, belooft het toestel veel goeds.

samsung-galaxy-s5-fashionable

De Samsung GALAXY S5 is behalve aardig fashionable (zoals je kunt zien) ook retesnel. Vooral de internetopties. Uiteraard komt het toestel met de laatste 4G-LTE standaarden en 802.11 ac WiFI support en in de telefoon zit een Download Booster, waarmee je tegelijkertijd via LTE en WiFi kunt downloaden. In theorie haal je dan supersnel bestanden binnen.

Verder komt het toestel met een 16 megapixel camera die een autofocus heeft van 0.3 seconden, de snelste ter wereld, volgens Samsung zelf. Ook zit daarbij behalve HDR ook een Selective Modus, waarmee je veel beter scherptediepte in je foto’s kunt aanbrengen.

Het toestel is IP67 water- en stofbestendig (onderdompelen tot 1 meter voor 30 minuten) en heeft verder een vingerafdrukscanner waarmee je de telefoon kunt beveiligen, maar ook betalingen kunt verrichten. Geinig is dat ze een Ultra Power Saving Mode hebben geïntroduceerd (STAMINA iemand?) die het scherm zwart/wit maakt en ongebruikte functies uitschakelt en daarmee batterij bespaart.

http://www.youtube.com/watch?v=oqPtA4hxpK4

Belangrijkste specs

  • 5.1 inch Super amoled scherm
  • Android 4.4.2 (KitKat)
  • 2,5GHz quad-core CPU
  • 16MP camera en 2MP front cam
  • NFC, IR Remote
  • Vingerafdrukscanner, hartslagsensor
  • 16/32GB geheugen, uitbreidbaar tot 64GBi via micro SD
  • 2800mAh batterij

Gear Fit

Naast de eerder aangekondigde Gear 2 en Gear 2 Neo komt er ook een wat smallere polsband speciaal voor sporters. Hij lijkt behoorlijk op het bandje dat we al kennen van Huawei. Uiteraard werkt dit bandje samen met de S Health app op je smartphone. Verbinding maken doet ie via Bluetooth 4.0.

samsung-gear-fit

De Gear Fit beschikt over een kraakhelder gebogen (!) super amoled schermpje. Hij houdt je op de hoogte van alles wat binnenkomt op je telefoon, en functioneert daarnaast dus als hulpje bij de fitness door je stappen en hartslag te meten.

De 210mAh batterij zorgt ervoor dat de Fit 3-4 dagen meegaat.

Beschikbaarheid

De Samsung GALAXY S5 komt beschikbaar in april in de kleuren charcoal Black, shimmery White, electric Blue en copper Gold. Prijs nog niet bekend.

De Gear Fit komt ook in april beschikbaar. De bandjes zijn verwisselbaar en verkrijgbaar in de kleuren zwart, oranje en grijs. Prijs: 199 euro.

samsung-galaxy-s5-gear-fit-sports

[koopgids product=”Samsung Galaxy S5″]

Comments are closed.

Related Posts