Samsung Gear Live smartwatch met Android Wear komt in augustus 1

Samsung Gear Live smartwatch met Android Wear komt in augustus

Gear Fit, Gear 2, Gear Live. Samsung blijft smartwatches produceren en sinds we op de developers conferentie van Google ook al de Moto360 en LG G Watch konden zien, was het wachten op het officiële bericht van Samsung. En dat rolde vanavond onze burelen binnen.

Omdat het vrijdagavond is en ik ook weekend wil, citeer ik even uit het persbericht. Op zich gewoon prima informatie ;). Wel even alle superlatieven wegdenken.

Geavanceerde hardware
De Samsung Gear Live biedt een krachtige mobiele ervaring, dankzij het vooruitstrevende design en de innovatieve features. Het Super AMOLED scherm zorgt voor waanzinnige kleuren en een kraakhelder beeld. De wijzerplaat is eenvoudig te personaliseren en met een simpele aanraking heb je direct toegang. De Gear Live is stof- en spatwaterdicht (IP67) en komt standaard met een zwarte 22mm polsband die je naar je eigen smaak kunt aanpassen. De elegante smartwatch heeft een ingebouwde hartslagmeter en sluit naadloos aan bij talloze fitness apps.

Eenvoudige en intuïtieve Android Wear ervaring
Alle informatie die je maar kunt bedenken reist mobiel met je mee als je de Gear Live draagt. In real time ontvang je tips en informatie. Door de grote hoeveelheid Android applicaties die compatible zijn met de Gear Live, haal je soepel en razendsnel de allerlaatste berichten, updates en chats van sociale apps, messaging apps, shopping apps, nieuws apps en zelfs fotografie apps binnen. De wearable reageert op je stem, je hoeft alleen maar “Oké Google” te zeggen en vervolgens stel je de vraag hoe laat je vlucht vertrekt of wat de stand is bij Nederland-Mexico. Ook zet je de smartwatch aan het werk door hem een taxi te laten bellen, een berichtje te versturen, een restaurant te reserveren of je alarm in te stellen. De Gear Live kun je aan elk Android apparaat koppelen dat loopt op Android 4.3 of hoger. Een persoonlijkere mobiele ervaring dan met de Gear Live is ondenkbaar.

De Gear Live komt beschikbaar in zwart met verwisselbare polsbandjes en is vanaf augustus verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 199,- incl. BTW.

samsung-gear-live

Natuurlijk heb ik ook een heel rijtje specs voor je. Voor wie dat boeiend vindt.

Display

1.63” Super AMOLED (320 x 320)

OS

Android Wear

Processor

1.2 GHz Processor

Google Services

Google Now, Google Voice, Google Maps & Navigation, Gmail, Hangouts

Additional
Features

Notification (SMS, E-mail, etc.)

Heart Rate Monitor

IP67 Dust and Water Resistant

Changeable Strap, Color Options: Black and Wine Red

Connectivity

Bluetooth® v4.0 LE

Sensor

Accelerometer, Gyroscope, Compass, Heart Rate

Memory

RAM: 512MB
Storage: 4GB Internal Memory

Dimension /Weight

37.9 x 56.4 x 8.9 mm, 59g

Battery

Standard Battery, Li-ion 300mAh

 

Kijk, wat ik er nou cool aan vind, is bijvoorbeeld de hartslagmeter. En dat het op Android Wear draait maakt mij hopen dat het ding ook met andere toestellen dan die van Samsung werkt. En dat zou voor mij een reden zijn om hem te kopen. Ik heb met de Gear Fit al gemerkt dat ik een schermpje erg prettig vind. Of ik de Gear Live ook echt zo elegant ga vinden moet een test uitwijzen.

We hebben hem aangevraagd, dus zodra we hem kunnen testen houden we je op de hoogte van onze bevindingen.

Related Posts