Futuristische Smart Jacket gaat fietsen veiliger én leuker maken 1

Futuristische Smart Jacket gaat fietsen veiliger én leuker maken

Vodafone en Veilig Verkeer Nederland komen met prototype Smart Jacket voor veiliger en leuker fietsen in het donker.

Het fenomeen LEDjas bestaat al even, maar de Smart Jacket gaat net even dat stapje verder. Vodafone en Veilig Verkeer Nederland hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn met een prototype gekomen waarmee fietsen in het donker veiliger wordt.

Veiligheid in het verkeer is uiteraard belangrijk, maar het zijn de in de jas verwerkte snufjes die het interessant maken. Door middel van rode en witte ledlampjes op je rug en armen communiceer je met je medeweggebruikers.

Via een app kan je je route plannen. Draag je telefoon bij je in de jas en hij geeft aan wanneer je bijvoorbeeld af moet slaan. Zo weet jij waar je heen moet en is het duidelijk voor je medeweggebruikers wat je gaat doen zodat die daar weer op kunnen anticiperen.

Een pijl op je rug te suf? Dan doe je toch een emoji! Geef aan hoe je je voelt, of bedank een attente automobilist die je net voorrang heeft gegeven met een persoonlijk berichtje.

VF_SmartJacket-3

Jammer genoeg is het alleen nog maar een prototype. Het is niet bekend of de jas ook daadwerkelijk in productie wordt genomen, laat staan wat de kosten gaan zijn. We houden het voor je in de gaten. Wordt vervolgd dus.

(wil je weten hoe de jas technisch werkt (Arduino, Raspberry Pi, etc), lees dan hier)

Related Posts
Nieuw en goedkoop: de Samsung GALAXY Ace Style 6
Lees meer

Nieuw en goedkoop: de Samsung GALAXY Ace Style

Met de GALAXY Ace Style biedt Samsung jongeren een stijlvol en betaalbaar toestel om snel te connecten met vrienden. De GALAXY Ace Style is easy-to-use, heeft een uniek design, een geavanceerde camera en handige Samsung features zoals ChatON en One Camera Preview voor de jonge generatie.