ASUS-ZenWatch-2

Review: ZenWatch 2, een mooi instapmodel

Joost testte de Zenwatch 2 van ASUS. Een vierkante smartwatch met Android Wear en leren bandje. Is het wat of kun je deze gadget beter links laten liggen?

De ZenWatch 2 maakt gebruik van de stijl en elegantie die werd geïntroduceerd met de eerste ZenWatch. Ook nu is de ZenWatch 2 gemaakt van hoogwaardige materialen en met oog voor detail. Maar hoe goed is de ZenWatch 2 in praktijk? We hebben hem voor je onder de loep genomen.

ZenWatch 2: Overview

asus-zenwatch-2-polsDe versie van de ZenWatch 2 die we hebben mogen testen heeft een AMOLED-scherm van 1,63 inch  met een resolutie van 320 x 320 pixels. De smartwatch wordt aangedreven door de Snapdragon 400 en 512 MB aan werkgeheugen en draait op Android Wear. De stroom wordt voorzien door een 400 mAh batterij en de ZenWatch 2 beschikt verder over een Sensor-hub met 6 assen (A+G), ingebouwde microfoon, Bluetooth 4.1 en wifi en een IP67 waterbestandheidscertificering. Wel ontbreekt de hartslagmeter bij de ZenWatch 2, in mijn ogen niet echt iets wat erg is, aangezien ik dit niet echt als een vereiste heb staan.

Design en draagcomfort

Ik zal gelijk met de deur in huis vallen, ik ben iemand die graag een ronde smartwatch wil hebben. De Zenwatch 2 heeft een vierkant design met een chique uitstraling. asus-zenwatch-2-vergelijk-formaatEr is voortgeborduurd op het design van de voorganger, maar er zijn wat verfijningen doorgevoerd. Persoonlijk ben ik gecharmeerd van de blauwe kleur die het reviewmodel heeft en is de locatie van de knop waarmee je verschillende functies bedient erg fijn. Wel zijn de bezels enigzins groot in verhouding met het scherm. Iets waar ik gedurende het gebruik geen last van gehad heb.

Het formaat van de ZenWatch 2 is iets groter dan een normaal horloge, toch moet ik eerlijk bekennen dat – waarschijnlijk door de vorm – het horloge voor mij niet lekker draagt. In de loop van de dag kreeg ik toch wat irritatie aan de pols. Het leren bandje voelt voor mij ook wat minder aan, dit hoeft geen probleem te zijn, want je kan het bandje gemakkelijk vervangen door een andere.

Gebruik en software

asus-zenwatch-2-zenwatch-manager Over de software waarop de smartwatch draait ga ik niet teveel zeggen. Dit is standaard Android Wear, wat in mijn beleving lekker werkt en steeds volwassener wordt. De ZenWatch 2 heeft ook voldoende rekenkracht aan boord om de handelingen allemaal vloeiend te laten verlopen. Wel zijn er hier en daar wat vertragingen waarneembaar. ASUS heeft als ondersteuning van het Android Wear platform een 5-tal apps in de Google Play Store staan. Een van de belangrijkste hiervan is de ZenWatch Manager waarmee je de watchface kan veranderen, het instellen van het unlocken van je telefoon en in combinatie met de ASUS Remote Link app kan je hem gebruiken om je Windows-computer te bedienen.

De andere apps zorgen ervoor dat je de camera van je telefoon op afstand kan bedienen, je muziek kan bedienen en geven je de mogelijkheid te zien hoeveel stappen, push-up of sit-ups je hebt gedaan. De complete lijst met ASUS apps voor de ZenWatch 2 vind je hier.

Opladen en accu

Het opladen van de ZenWatch 2 gaat met behulp van een magnetische pin. De pin werkt op zich prima, maar wat mij betreft hadden ze er wel voor kunnen zorgen dat de pin op meer dan 1 manier aan te sluiten was. Niet extreem erg, maar wel een klein minpuntje. Wat betreft de accuduur ben ik meer dan tevreden. Ik heb het horloge een gehele dag omgehad (7:30 – 20:00) waarbij de smartwatch niet is uitgevallen. Je kan er dus rustig een hele werkdag mee doen. Hoelang de smartwatch bij jou meegaat hangt natuurlijk wel een beetje af van het gebruik. Het opladen van de smartwatch gaat ook lekker snel.

Conclusie, prijs en verkrijgbaarheid

De ZenWatch 2 is een goed gestylede smartwatch die soepel loopt en in mijn ogen een heel goede prijs kwaliteit verhouding heeft. Toch geen 5 sterren voor mij aangezien ik het draagcomfort wat minder vind en de bezels iets te groot vind.

Maar ben je op zoek naar een Android Wear smartwatch voor een schappelijke prijs dan is de ASUS ZenWatch 2 zeker een smartwatch die je moet bekijken. Deze versie van de ZenWatch 2 is inmiddels verkrijgbaar voor €169 bij onder andere CoolBlue.

Related Posts
HEOS 5
Lees meer

Review: HEOS 5 by Denon

De HEOS 5 is onderdeel van een uPnP multi-room audiosysteem uitgebracht door Denon. Via dit systeem zet Denon zichzelf in de markt waar op dit moment Sonos een licht monopolie had. De gelijkenis gaat ver, aangezien de formaten van de boxen en de naamgeving redelijk overeen komt. Maar om nou te zeggen dat we het hier over een exacte kopie hebben gaat dan wel net weer wat ver. Lees de review van Boas over de HEOS 5.
WIN: 2x iTuneskaart met 25 euro tegoed 10
Lees meer

WIN: 2x iTuneskaart met 25 euro tegoed

Liedjes kopen op iTunes kost geld, en je moet met je creditcard betalen. Door via iTuneskaart.nl een kaart te kopen, hoeft dat niet meer met je creditcard. Sinterklaas verloot 2x een iTunes Gift Card van 25 euro. Kijk hoe je kans maakt!