Review: LG Pocket Photo Printer

De LG Pocket Photo Printer (LG POPO) is een klein printertje op zakformaat. Hij is echt bedoeld om mee te nemen, wat zich ook bewijst in het design.

Toen ik las over de POPO was ik erg enthousiast over het feit dat er geen inkt in hoeft. Bij normale printers moet ik altijd een beetje huilen van de prijs van cartridges. De POPO gebruikt een techniek genaamd “Zink”. Dit houdt in dat je geen inkt hoeft te kopen omdat deze al in het papier zit. “Al in het papier zit?” hoor ik je denken. Ja. Dat houdt inderdaad in dat je speciaal papier moet kopen. Dit kost voor 30 stuks €12 euro, wat neerkomt op €0,25 per printje. Je moet wel goed kijken waar je ze bestelt, want je kunt ze ook vinden voor €30 en een euro per printje gaat mij te ver.

Een geprintte fotoKlep om papier te laden

Het papier komt in pakketjes van tien. De printer kan toevallig ook precies tien papiertjes in zich dragen achter een klepje. De papiertjes zijn iets kleiner dan een bankpas (7,6cm x 5cm), wat ik zelf een beetje klein vind voor een foto, maar dat is de prijs die je betaalt voor mobiliteit. Als ik een printje maakte trok het papier naar verloop van tijd bol en bleef dat zelfs na een nacht met een flink boek erop. Als je ze op wilt plakken is dit niet erg, maar om ze op te hangen is het niet ideaal.

Snelheid

Op de site van LG staat met een hele mooie visual dat een printje 15 seconden duurt. Dat klopt. Als je hem eenmaal verstuurd hebt over bluetooth/NFC. Dit duurt namelijk ook nog ongeveer 20 seconden. Om te testen in hoeverre het toestel waar je vandaan print nog uitmaakt printte ik dezelfde foto vanaf een iPhone 5 en een iPhone 4. Vanaf de iPhone 4 duurde het versturen en printen gezamenlijk 49 seconden. Vanaf de iPhone 5 slechts 39 seconden. Ik denk dat dit verschil komt door de snelheid van de verzender. Printen maakt in tegenstelling tot normale printers zo goed als geen geluid omdat er geen bewegende delen in zitten.

App

Het printen gaat via een speciale (gratis) app van LG. Handig: er staat op de doos een QR-code die je meteen naar de App Store brengt. De QR-code voor Google Play brengt me gek genoeg naar een Google zoekpagina, waarin ik zoek naar de app in plaats van gewoon naar de Play Store te gaan. De app zelf is recht voor z’n raap en behoeft niet veel uitleg. Je kunt er foto’s in bewerken (kleurcorrectie of Instagrammerige filters toevoegen) en collages maken. Wat ook leuk is is dat je de foto’s een QR-code mee kunt geven naar bijvoorbeeld een bijbehorende Facebook-post of Youtube-filmpje. Zo geef je een oud medium toch nog een extra modern tintje. Wel vind ik het jammer dat dit niet gewoon via AirPrint werkt.

Praktisch

Maat vergelijkingDe printer zelf ziet er best leuk uit, is klein en handzaam. Hij is ongeveer ze groot als een iPhone 4 en 2x zo dik. Een klein slimmigheidje: de aan-knop moet je 4 seconden ingedrukt houden wil je dat hij ook aangaat. Hieraan zie je dat er goed is nagedacht over hoe het apparaat gebruikt gaat worden. Omdat hij meegenomen kan worden zal hij vaak in je tas zwerven en ergens tegenaan tikken. Als hij dan na elk tikje tegen de knop aangaat is je batterij binnen de kortste keren leeg. De batterij laadt op via USB.

De kwaliteit van de foto’s is redelijk. Een fanatieke fotograaf zal geen genoegen nemen met de kwaliteit, maar voor huis-, tuin- en keukengebruik is de kwaliteit prima.

Toen ik de tijd op ging nemen vanaf de 2 verschillende telefoons was de eerste print met een papiertje die er al een aantal dagen in zat. Toen was het papier op en heb ik een nieuw pakje erin gedaan. Terwijl dit dezelfde foto was zit er een groot verschil in de kleurenervaring. Papier te lang erin laten zitten zorgt dus voor veel doffere kleuren.

Zelfde foto, compleet andere kleuren
Links met nieuw papier, rechts met oud papier.

Pluspunten

  • Handzaam
  • Echt voor mobiel ontworpen (papier erin bewaren, aan-knop ingedrukt houden)
  • Mooi ontwerp
  • Snel
  • Stil

Minpunten

  • Best prijzig, papier ook als je niet oplet
  • Printjes zijn vrij klein
  • Ik weet niet zo goed wat ik ermee moet (door de kleine printjes)

Conclusie

De LG Pocket Photo Printer is een leuk hebbedingetje maar je moet er wel en doel voor hebben. Verder dan collages of foto’s van de kinderen voor in je portemonnee maken kom ik niet.

Related Posts