Review: VTech Kidizoom Action Cam 1

Review: VTech Kidizoom Action Cam

De VTech Kidizoom Action Cam is een actiecamera voor kinderen van 5-12 jaar. Mike, en zijn kinderen, testten de actioncam onder andere op een spacescooter. Check de video!

“Kidizoom Action Cam, iedereen je grootste fan”, met dat liedje word ik al maanden plat gegooid tussen alle jeugdprogramma’s in. Ik dacht, laten we deze kindergadget maar eens onder de loep nemen.

IMG_7948

De VTech Kidizoom Action Cam lift natuurlijk mee op de populariteit van de actioncams zoals de GoPro. De Kidizoom is dus feitelijk ook gewoon een soort kinder-GoPro, maar dan wel tegen een wat schappelijkere prijs. De Action Cam kan foto’s en video’s maken en deze ook voorzien van leuke effecten en kaders.

In de doos zitten naast de eigenlijke Action Cam ook een camerahouder, een polsbandje, montagemateriaal en  een waterdichte behuizing. De Action Cam is niet heel groot, maar voelt degelijk aan, voorzien van een goede stootrand. De camera steekt wat uit, op de achterzijde zit een display en vier knoppen voor de bediening. Boven op de Kidizoom zitten twee grote knoppen: een voor video en een voor foto’s. Opladen van de Kidizoom gaat via een micro-USB-kabel. Deze is ook bijgesloten. Een lader ontbreekt, maar middels elke telefoonlader is de Kidizoom wel op te laden.

IMG_7944

Standaard is de Kidizoom uitgerust met 128MB geheugen, dit is gelukkig uitbreidbaar via microSD tot 32GB. De camera is 0,3 megapixel, niet bijster veel. De maximale kwaliteit van een foto of video is dan ook 640 x 480 pixels. Voor het maken van video’s op deze kwaliteit is al een SD-kaart nodig, met enkel het interne geheugen blijft de videokwaliteit beperkt tot 320 x 240.

Nu kan ik dat ding natuurlijk zelf op mijn eigen fiets of step zetten, maar het leek me zinvoller dit mede te laten testen door de doelgroep: mijn 3 dochters van 3, 5 en 7. En dus werd de Kidizoom onder andere op een space-scooter gemonteerd wat tot onderstaande compilatie leidde (oorspronkelijk video was 320×240).

https://www.youtube.com/watch?v=cDFLZd__sC4

De val was wat ongelukkig, maar zowel de berijdster als de Kidizoom kwamen er met wat kleine krassen vanaf. Tijdens het testen heb ik er geen microSD-kaart in gedaan, maar dat maakte voor het plezier ermee niet uit. Zodra de camera vol was werd al het oude roekeloos gewist (dit kunnen ze dus zelf ook prima) en werd er opnieuw opgenomen. De waterdichte behuizing bleek een wilde badsessie ook probleemloos te overleven.

Maar naast de opties voor het opnemen van video’s en het maken van foto’s heeft VTech ook een drietal spelletjes toegevoegd. Deze spelletjes zijn eenvoudig, maar gezien de mate waarin ze hier gespeeld worden zeer verslavend.

IMG_7947

Al met al is de Kidizoom voor actieve kinderen een zeer leuke gadget, zeker ook gezien de betaalbaarheid. De kwaliteit van de foto’s en video’s is slecht, maar kinderen maakt dat niet zoveel uit. Vooral het feit dat je een camera op bijvoorbeeld je fiets kan plaatsen, vinden ze al leuk. De toegevoegde spelletjes zorgen ervoor dat de Kidizoom Action Cam ook naast de video- en foto-opties vermaak kan bieden.

Prijs en beschikbaarheid VTech Kidizoom Action Cam HD

De VTech Kidizoom Action Cam HD is de opvolger van de camera die in dit artikel getest is. Deze versie met verbeterde beeldkwaliteit is onder andere te koop bij bol.com voor € 54,99.

1 comment

Comments are closed.

Related Posts