Samsung Galaxy S6 edge+

Review: Samsung Galaxy S6 edge+ – Spectaculair!

De Galaxy S6 edge+ is het topmodel van Samsung op dit moment. Thijs testte de edge+ uitgebreid en kwam tot een duidelijke conclusie. De S6 edge+ is een spectaculaire smartphone!

Na de perslancering van de Samsung Galaxy S6 edge+ was ik in de gelegenheid om het nieuwe topmodel van Samsung te testen. En ik ben zeer onder de indruk!

Wat verwacht je van het vlaggenschip van Samsung dat met veel bombarie gelanceerd werd? Nog meer pixels, betere camera, snellere processor? Ja.

Het eerste dat opvalt aan de Galaxy S6 edge+ is dat ie behoorlijk groot is. Het scherm is maar liefst 5,7 inch groot met een resolutie van 1440 x 2560 pixels (518 PPI). Desondanks is het een licht toestel: 153 gram. Maar wat nog opvallender is, is het heldere en scherpe Quad HD Super AMOLED display waar de kleuren letterlijk vanaf spatten. Daarnaast werkt dit toestel tot nu toe vlekkeloos en supersnel. Dit komt door de 1,5GHz octa-core Exynos 7420 processor en 4 GB RAM. Dit, en het grote scherm, maakt het ook mogelijk om 2 apps naast elkaar te gebruiken. En dat is soms best handig.

Samsung Galaxy S6 edge+ foto Samsung Galaxy S6 edge+ dual app

Uitgebreide camerafuncties

Hoewel het edge-design het meest in het oog springende onderdeel van het ontwerp van de S6 edge+ is, is het voor mij persoonlijk vooral de camera die eruit springt. De achtercamera is een 16-megapixel-camera met 2988 x 5312 pixels en optische beeldstabilisatie voor foto’s en digitale beeldstabilisatie voor video. Hij kan video opnemen van 2160p@30fps tot 720p@120fps van VGA-modus tot UHD. De 5-megapixel-frontcamera kan ook video opnemen in 1440p@30fps.
De camera, vanuit slaapstand eenvoudig op te roepen met een dubbelklik op de startbutton, heeft achter de knop ‘stand’ diverse standaardinstellingen zoals Selectieve focus, Videocollage en Slow & Fast motion. Ook de Prof-optie is interessant omdat hiermee allerlei professionele instellingen als belichtingswaarde, lensopening, ISO en witbalans handmatig in te stellen zijn. Deze functionaliteiten zijn, via een download, uit te breiden met aanvullende instellingen als Geanimeerde GIF (erg hot op dit moment!), Dual camera (een foto met beide camera’s tegelijk) en Beauty Face (airbrush-effect voor je portretfoto’s).

https://youtu.be/00qrYwVoYZQ

Real-time-broadcasting à la Periscope, maar dan ingebouwd

Samsung speelt op een slimme manier in op de real-time broadcasting trend die Periscope en Meerkat hebben ingezet. Een van de functies van de camera is ‘Live uitzending’. Hiermee kun je zelf een (min of meer) real-time uitzending opzetten en delen met je vrienden. Waar Periscope en Meerkat gebruik maken van het eigen netwerk dat je in die apps opbouwt of via Twitter, heeft Samsung gekozen voor good-old sms. Via sms nodig je je contacten vooraf uit om mee te kijken. Zij ontvangen in de sms een YouTube-link en kunnen meekijken zodra de uitzending begint. Is de uitzending van start gegaan, dan kan je de link delen via alle geijkte social-share-kanalen als Whatsapp, Facebook, e-mail etc.

https://youtu.be/fvxEXH8lwkQEdge-features – best handig

De vraag die ik steeds krijg als ik dit toestel showde, was “Dat randje, is dat nou ergens goed voor?”. Ja, en nee. Ten eerste, ik vind het er gaaf uit zien maar dat is persoonlijk natuurlijk. Soms is het niet zo handig, omdat veel apps hun terug-pijltje linksboven plaatsen. En soms valt die in het randje en is ie minder makkelijk aan te klikken.

Functioneel gezien is de meerwaarde gering. Vanuit de slaapstand kan je met een heen-en-weer-veeg informatie op het edge-randje informatie zoals klok en tijd, Twitter trending topics en meldingen zien. Daarnaast kan je via een klein tabje je favoriete contacten en apps direct oproepen, ook als het toestel vergrendeld is. Deze functies heten Informatiestroom, People edge en Apps edge.

Prijs en Beschikbaarheid Samsung Galaxy S6 edge+

De Samsung Galaxy S6 edge+ is te koop in vier kleuren: zwart, donkergrijs, goud en wit. De adviesprijs is € 799. Bekijk onderstaande promo-video voor meer info.

https://youtu.be/Wk5jOZUPw5o


[koopgids product=”Samsung Galaxy S6 Edge plus”]

Related Posts
Philips internetradio AE8010
Lees meer

Review: Philips internetradio AE8000

Thijs testte, als ware muziekliefhebber, de Philips internetradio AE8000, waarmee je radio kunt luisteren via zowel de FM, DAB+ als via internet. En hij is enthousiast over de nostalgisch vormgegeven radio.