iPad Pro Apple Event

Recap Apple Event: iPad Pro, iPhone 6s, vernieuwde Apple TV en Watch

Het is weer achter de rug: het jaarlijkse Apple Event. Voor de echte gadgetliefhebber was er op vier fronten nieuws te beleven: de Apple Watch, de iPad Pro, de iPhone 6s en 6s plus, en Apple TV. Hier een korte recap van al dat moois.

Apple Watch

hermesHet begon met de Apple Watch. Apple’s nieuwste paradepaardje komt met heel veel nieuwe horlogebandjes; ze hebben een modieuze partner gevonden in Hermès, die kekke leren bandjes heeft ontworpen. Ook wordt het assortiment sportbandjes flink uitgebreid. De toegevoegde waarde van de Watch lijkt hem vooral te zitten in de gezondheidssfeer en de voice-kwaliteiten met Siri. Het horloge zelf kent qua vormgeving geen update, maar wel in OS: watchOS 2 komt eraan op 16 september en biedt ontwikkelaars nog meer mogelijkheden.

De nieuwe serie hippe horloges zijn vanaf vandaag beschikbaar in Nederland.

iPad Pro

Na de horloges was het podium voor de iPad. Of liever gezegd: de iPad Pro. Het scherm van dit ‘megatablet’ meet maar liefst 12,9 inch (zo’n 32 cm). Een flink werkoppervlak dus. Hij is gemaakt om ultraproductief te zijn en komt qua specs behoorlijk in de buurt van een ‘doodgewone’ Mac. Hij komt er in drie smaken; de 32GB met WiFi, de 128GB met WiFi en de 128GB met WiFi en mobiel netwerk.

Er passen 5,6 miljoen pixels in het scherm met een resolutie van 2732×2048. Dat is hoger dan die van de iPad Air 2. Volgens de overlevering is hij ook veel sneller (1.8x maar liefst) dan diezelfde Air 2 door de toevoeging van de A9X-chip.  Als we Apple moeten geloven, gaat van deze ‘zware jongen’ onder de iPads de batterij niet sneller leeg.

Er zit ook een stylus bij. Dat is vrij nieuw in Apple-termen, maar opent voor hen potentieel een hele nieuwe doelgroep: kunstenaars en designers. Wanneer hij beschikbaar komt, is nog niet helemaal duidelijk, maar hij zal vanaf november beschikbaar zijn via Apple.com en iCentre.nl.

iPad Pro Apple Event

Apple TV

appletvVolgens Apple ligt de toekomst voor de televisie in, hoe kan het ook anders, apps. De ontwikkeling van de Smart TV en multi-display diensten als Netflix hebben het voor de consument al een stuk vanzelfsprekender gemaakt dat ook op je televisie (bij Smart TV’s) apps kunnen bestaan. Met de nieuwe Apple TV speelt Apple in op deze trend.

De afstandsbediening biedt het leukste en meest in het oog springende vernuft: hij heeft een trackpad om gemakkelijk te scrollen door alle content. Ook kun je de afstandsbediening gebruiken als gamecontroller. Spraakdienst Siri – met eigen knop – bewijst je een grote dienst door de aanwezige shows en films op jouw commando te filteren (“Laat mij de leukste actiekomedies zien”). Door de Bluetooth 4.0 technologie hoef je de remote niet op de tv te richten. De ervaring die je al hebt op de iPhone komt dus feitelijk naar de televisie.

iPhone 6s en 6s Plus

iphone6sBij de iPhone 6s en 6s Plus zijn geen, zoals het getal al doet vermoeden, wereldschokkende dingen veranderd ten opzichte van voorgangers 6 en 6 plus. De schermgrootte van beide modellen is gelijk aan die van de eerdere zesjes. De 6s en 6s Plus zijn misschien een haartje dikker. Apple sprak van ander materiaalgebruik; dat zou het verschil in dikte kunnen verklaren.

Wat deze nieuwelingen echter wel voor hebben, is het gebruik van 3D Touch. Deze nieuwe technologie maakt meerdere drukmethoden mogelijk. Voor ontwikkelaars en gebruikers van apps betekent dat dat ze – bijvoorbeeld – met een keiharde toets op het scherm een nieuw menu kunnen openen. Het verschil tussen hard en zacht tikken op je scherm gaat meetellen. Ook anders: Siri kun je continu laten draaien, zodat ze altijd reageert als je “Hey Siri” tegen je telefoon roept.

De laatste grote verandering zit ‘m in de cameralens: maar liefst 12 megapixels. Een winst van 4 hele megapixels op zijn voorganger! Hij komt later dit jaar beschikbaar in Nederland, precieze data zijn nog niet bekend.

En verder op het Apple Event…

Er werd naast de introductie van de apparaten zelf tijdens het Apple Event natuurlijk ook flink stilgestaan bij de innovaties op app-gebied. Met de komst van de verschillende OS-en, zoals watchOS, tvOS en iOS9 kunnen gebruikers en ontwikkelaars hun Apple-hartje weer ophalen.

Kun je niet wachten op de nieuwe Apple-producten? Kijk dan alvast naar een iPad bij iCentre.nl, of een Apple TV bij dixons.nl. Ook de iPhone 6 en 6 Plus zijn nog prima toestellen als je niet kunt wachten (voor abonnementen vergelijken, klik hier):

[bol_product_links block_id=”bol_55f29143bcbdd_selected-products” products=”9200000032845754,9200000032845749,9200000032845758,9200000032845762,9200000032845756,9200000032845747″ name=”iphone 6″ sub_id=”” link_color=”2A2A2A” subtitle_color=”B3B3B3″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FFA700″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”9E0B0E” width=”740″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts
Samsung breidt curved monitor portfolio uit 6
Lees meer

Samsung breidt curved monitor portfolio uit

Samsung heeft een aantal nieuwe modellen toegevoegd aan de lijn van monitoren met een gebold scherm. Door de bolling van het scherm moet de monitor naadloos aansluiten op de bolling van het menselijke oog. De kijkervaring wordt zo nog meeslepender.