Review: Raumfeld Cube van Teufel 1

Review: Raumfeld Cube van Teufel

Je muziek in hoge kwaliteit streamen, dat belooft de Raumfeld Cube van Teufel. Tijd om de proef op de som te nemen en deze mooie set eens thuis uit te proberen!

Raumfeld Cube

De audioafdeling thuis is de afdeling van mijn man, dus toen de Cube binnen kwam was ik toch wel benieuwd hoe ingewikkeld het aansluiten zou zijn. Aangezien de Cube in principe draadloos is en ik dus in ieder geval geen kabels door elkaar kan halen, ben ik vol goede moed begonnen met het aansluiten en installeren van deze set.

Allereerst viel me direct het prachtige design op van deze twee speakers en ook het formaat is handig, want deze speakers zijn daardoor echt overal makkelijk te plaatsen, zelfs in de boekenkast. De vraag die ik me hierbij direct stelde was of deze minimale omvang terug te horen zou zijn in het geluid? Gelukkig was het aansluiten echt kinderspel dus al snel kwam de eerste muziek draadloos door.

Raumfeld Cube thuis

Het aansluiten gaat heel simpel: eerst download je de gratis Raumfeld-app uit de store van je smartphone of tablet. Deze app helpt je moeiteloos door het installatieproces en voor je het weet hoor je de eerste muziek uit de speakers! De app fungeert gelijk als afstandsbediening voor de hele set, erg handig!

foto      Volume app

De kwaliteit die ik hoorde verraste me aangenaam, het geluid kwam warm en vol de kamer binnen. Ook werkt het afspelen van muziek erg handig via de app op je telefoon, hier kun je muziekbronnen aanklikken en zo vanaf je laptop, tablet of telefoon direct streamen, maar ook het volume kun je direct regelen via deze app. Ook kun je via deze apps allerlei internetradiozenders opzoeken en afspelen, je hebt dus altijd direct toegang tot allerlei muziek. Een extra geluidsbron is ook heel makkelijk aan te sluiten op de achterkant van de Cube, denk hierbij aan de tv, een iPod of een MP3-speler, echt kinderspel!

Cube achterkant

Ik heb nu alleen een set in de woonkamer uitgeprobeerd, maar de Raumfeld Cube is heel makkelijk uit te breiden met speakers voor elke ruimte in huis, ook deze bedien je via de app en hierbij kun je per ruimte aangegeven wat er afgespeeld moet worden, dus je kunt in elke ruimte een andere track opzetten en dat alles via een simpele handeling op je smartphone of tablet. Doordat er al een versterker is ingebouwd in de Cube heb je geen extra versterker nodig, met deze set ben je dus in één keer klaar en kun je ook nog uitbreiden als je dat zou willen.

Specificaties

  • Muziek streamen met Android (vanaf versie 2.2) apparaten en iOS-apparaten (iPod touch, iPad, iPhone)
  • Multiroom-streaming: aan te sturen met Raumfeld Controller of gratis Raumfeld App voor Android of iPhone
  • Ingebouwde, zeer efficiënte eindversterker met 70 Watt (Sinus) vermogen met Bi-amping technologie
  • Exclusief design dat zeer goed in de woonruimte is te integreren
  • Muziek streamen met Android en iOS apparaten
  • Afmeting (HxBxL): 19,5 cm x 19,5 cm x 19,5 cm

Mijn conclusie: Deze prachtig vormgegeven set zou het goed doen in elk huishouden qua vormgeving, maar zeker ook qua geluid. Het geluid doet zeker niet onder voor een set grote stereospeakers met versterker! Iedereen heeft altijd wel plaats voor deze mooie compacte speakers die je ook in de boekenkast kwijt zou kunnen. Ook het makkelijk kunnen uitbreiden van deze set met de multiroom-functie door het hele huis is een groot pluspunt. Dat je de hele set via één simpele app kunt bedienen is alleen maar handig. Ook leuk dat je vanuit de slaapkamer de Cube beneden kunt bedienen en dus het volume op kunt schroeven terwijl je partner hier net in alle rust een boek zit te lezen…;-) Dus zoek je een kwalitatief goede speakerset waarmee je optimaal gebruik kunt maken van streamen zonder al te veel poespas dan is de Raumfeld Cube zeker een goede optie.

Kopen kan voor 449 euro, alleen bij de webshop van Teufel.

Related Posts