Review: PowerUSB Hub is het mobiele broertje van de PowerCube

Handige gadget, die ook nog eens goed dienst doet als cadeau voor de feestdagen! Rob vond er wat van en je leest in dit artikel wat precies…

Ik ben gek op Nederlandse innovatieve bedrijven die met nieuwe producten komen. Een van die bedrijven die bij mij tot nu toe enigzins onder de radar is gebleven is allocacoc. Dit Delftse bedrijf (opgericht door TU Delft studenten Industrieel ontwerp) richt zich met vernieuwend ontwerp op hedendaagse problemen, uitdagingen of kansen, zoals een beter stekkerblok met de PowerCube.

Enkele producten van Allocacoc
Enkele producten van Allocacoc

PowerCube

Het probleem van veel stekkerblokken is dat kabels elkaar in de weg kunnen zitten, met name als er een transformator opzit.

Een schuine plaatsing van het contact helpt maar een beetje
Een schuine plaatsing van het contact helpt maar een beetje

Wat dat betreft is de PowerCube veel doordachter, door de plaatsing kunnen in een stopcontact echt vijf stekkers in plaats veel minder.  Als je goed kijkt naar het ontwerp dan zie je vanzelf hoe het in elkaar zit 🙂

PowerUSB Portable

Wie wel eens Pokemons jaagt (of mensen ziet die dat doen) zal misschien zijn opgevallen dat velen van hen een powerbank bij zich dragen c.q. dat ergens in een jas of rugtas een kabeltje verdwijnt. De reden is simpel, Pokemon is namelijk behoorlijk zwaar voor de batterij van je smartphone. Dus is het een goed idee om een powerbank mee te nemen. Of Allocacoc Pokemon voor ogen had bij de ontwikkeling van de PowerUSB is niet bekend maar in het bekende kubusformaat is er nu ook een USB-powerbank met maar liefst 4 aansluitingen voor USB (plus een microUSB-oplaadmogelijkheid).

De PowerUSB met 4 USB uitgangen en een (oplaad) micro USB ingang.
De PowerUSB met 4 USB-uitgangen en een (oplaad) microUSB-ingang.

De PowerUSB gaat gewoon in een geaard stopcontact (laadtijd is 4 uur) en kan daarna worden meegenomen om met zijn 5000mAh een (aantal) smartphone(s) of tablet van stroom te voorzien. De stekker kan worden gewisseld bijvoorbeeld voor de US-variant (4 verloopstekkers kosten EUR 6,95) om zo ook buiten Nederland te worden gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld de ReWireable stekkers (een ander product van Allocacoc) hier ook voor gebruiken.

Het enige nadeel is dat de stekker van de PowerUSB wat scheef kan gaan zitten. Dit is geen echt probleem maar een klein minnetje qua ontwerp.

Test

Ik heb beide producten getest (in zoverre er veel aan te testen valt) en ik moet zeggen dat, op dat stekkerdingetje van hierboven) de producten gewoon goed werken en goed ontworpen zijn.  Ik ben ook benieuwd waarmee ze in de toekomst nog meer gaan komen want het is gewoon goed spul.

Prettig geprijsd

Een prettige bijkomstigheid, naast het goed doordachte design is natuurlijk de prettige prijs van de producten.

Het product voelt kwalitatief goed aan, vergelijkbaar met bijvoorbeeld een SKROSS, maar zit toch op een ander prijskaartje. De PowerUSB Hub is te koop voor EUR 24,95 en de PowerCube Extended voor EUR 14,95. Dat zijn prijzen waar je nog eens blij van wordt, ook met de naderende feestdagen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_5804dbacb13a9_search-form” cat_id=”3136″ cat_select=”0″ default_search=”PowerCube” name=”PowerCube” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts
Smappee
Lees meer

Review: Smappee Energiemonitor

Als je wilt zien welke apparaten in je huishouden de meeste stroom verbruiken en/of helder inzicht in de opgeleverde zonne-energie wilt is de Smappee Energiemonitor zeker een aanrader. Mike testte hem uitgebreid.