Parrot Zik 3

Review: Parrot Zik 3 – ultieme muziekbeleving!

Thijs testte de knalrode Parrot Zik 3 headphones en is daar zeer enthousiast over. Zelf zegt hij: “de beste headphones die ik voor intogadgets.nl getest heb”.

Van Parrot ontving ik een pakket met daarin 4 mini-drones en de Parrot Zik 3 headphones. Over de drones in een ander artikel meer. De Parrot Zik 3 is een uitmuntende koptelefoon, de beste die ik de afgelopen jaren getest heb.

Parrot Zik 3Aandacht voor details

De Parrot Zik 3 wordt geleverd in een transparante doos. Ik heb gekozen voor de rode, en dat knalt er lekker uit in die doos. De koptelefoon lijkt met de hand, speciaal voor mij, ingepakt. Hij zit namelijk niet vast aan de verpakking met van die standaard zwarte ijzerdraadjes, maar met 2 mooie vetertjes met een strikje erin.
Verder vind je in de doos een accu, usb- en audiojack-kabel, draadloos oplaadpad, beschermhoes en twee gebruiksaanwijzingen.

Eerste gebruik voorbereiden

De accu, een Li-Ion 830 mAh batterij, wordt opgeladen via de oorschelp. Hiervoor verwijder je de magnetische cover van de rechteroorschelp, waarachter de accu geplaatst kan worden. Een opgeladen accu gaat tot 18 uur mee. Deze accu kan ook via de charge pad opgeladen worden, door de oorschelp op de pad te leggen.

Het koppelen van de Parrot Zik 3 via Bluetooth is eenvoudig, maar kan ook via Nfc (als je mobiel dat ondersteunt).

Via Spotify speel je je favoriete eenvoudig af. De bediening van de Zik 3 is onzichtbaar verstopt in de rechteroorschelp. Deze is touch-sensitive en met een simpele swipe naar rechts/links of boven/beneden ga je respectievelijk een nummer verder of terug. Dus geen knoppen op je fraai vormgegeven headset, en toch draadloos!

Subliem geluid

Wat, nog voordat je de muziek aanzet, opvalt als je de headphones opzet, is dat ze de omgevingsgeluiden zeer goed afsluiten. Vervolgens zet je de muziek aan en geniet je van je favoriete muziek. Maar de echte sublieme muziek ervaring komt pas als je de bijbehorende gratis app downloadt.

Met de app kan je de equalizer instellingen naar eigen voorkeur aanpassen. Ook kan je de ruimtelijkheid aanpassen van living room tot concert hall en ook de mate van surround sound van 30 tot 180 graden. En dat maakt echt verschil!

Parrot Zik 3 app charge  Parrot Zik 3 app equalizer Parrot Zik 3 app sound controls

Ook is het mogelijk om presets van artiesten te gebruiken voor een nog persoonlijkere luisterervaring. Daarnaast kan je in de app ook de ‘noise control’ aanpassen afhankelijk van waar je bent.

Prijs en beschikbaarheid

De Parrot Zik 3 is verkrijgbaar in acht kleuren. Leuke feature; de skin kleur van de applicatie past zich aan de kleur van je headphones aan. De adviesprijs is € 349.


Je koopt de Parrot Zik 3 onder andere bij bol.com.

[bol_product_links block_id=”bol_57c4982cc63b5_selected-products” products=”9200000053418983,9200000053418981,9200000053595020″ name=”Parrot Zik 3″ sub_id=”Thijs” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”720″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Comments are closed.

Related Posts
Jade Audio EW1 review 6
Lees meer

Jade Audio EW1 review

Al met al zijn deze oordoppen echt een aanrader. Je kunt voor dit bedrag weinig andere oordoppen vinden die zo gebalanceerd klinken, goed in elkaar zitten en eigenlijk alles goed doen.