Review: Teufel Move sportieve headphone 1

Review: Teufel Move sportieve headphone

Als je eenmaal bezig bent met het reviewen van sportheadphones dan blijf je bezig. Er blijken behoorlijk wat merken te zijn die zich willen richten op de sportieve medemens. Teufel doet dat ook, met de Move. Heel mooi vormgegeven en opgestuurd in een prachtig kartonnen doosje. De hamvraag is natuurlijk wel of de Move je geld waard is. Nummer 4 in deze serie over sportheadphones.

Voor deze serie test ik (en wellicht komen er nog bij):

Philips SHQ1200 ActionFit in-ear
Plantronics BackBeat FIT
Sony AS700 on-ear
Bose SIE2i
Denon Exercise Freak Orange
Teufel Move

Uiterlijk

Ik noemde al even het prachtige doosje waarin ik de Move kreeg opgestuurd. Absoluut weer eens iets anders dan een moeilijk open te krijgen plastic verpakking. In die verpakking zit vervolgens de Move netjes verpakt, en je vindt er ook een handig opbergdoosje in, alsmede een buisje voor de flexibele oordopjes. De Teufel Move zelf is in passende Teufel-kleuren ontworpen. Rood draad en de rode T in een wit dopje op het oor. Zwarte afstandsbediening met microfoon aan het draad. Anyway, zeker niet lelijk!

teufel-doosje-move

teufel-move

Doet ‘ie het of doet ‘ie het niet?

Voor de 70 euro die deze oordopjes kosten had het mijns inziens wel beter gekund. De pasvorm is prima, met de verwisselbare oordopjes in diverse maten passen ze in elk oor. Ook de audiokwaliteit is er goed genoeg voor, helder geluid, net lekkere bas en geen gekraak. Ware het niet dat de draad tegen je kleding aan behoorlijk goed te horen is. En dat is raar, want “Move” moet toch geschikt zijn om mee te kunnen bewegen zonder problemen. Fabrieksfoutje? Wie zal het zeggen, maar feit is dat mijn oren zich een beetje mishandeld voelden met dat ‘gedonder’ als extraatje.

Neemt niet weg dat de Move wel uitstekend geschikt is voor in de trein of op het werk als je gewoon even lekker muziek wilt luisteren. Uiteraard is dan de vraag of je daar per se 70 euro voor wilt lappen, dat kan ook met minder wel.

teufel-oor

Conclusie

Om kort te gaan: ik vond het ontzettend jammer te moeten constateren dat ik met deze dopjes niet lekker kan lopen. Constant geruis en gerommel in mijn oren is gewoon geen pretje als je je probeert te concentreren op het lopen op een constant ritme. Ik hoop van harte dat het een fabrieksfoutje was, dus als jij de Teufel Move hebt en géén last hebt van de draad tegen je kleding, dan hoor ik het graag in de comments.

Teufel Move sowieso kopen? Dat kan uiteraard op de site van Teufel.

Related Posts
Review: Sony DSC-HX60V 8
Lees meer

Review: Sony DSC-HX60V

De Sony DSC-HX60V compactcamera is een krachtpatser op zakformaat. Met 20.4 megapixels, 30x optische zoom en een prima…

Review: Skullcandy Uproar Wireless

Skullcandy is bekend van hippe in-ear en on-ear koptelefoons. Onlangs werd de nieuwe Uproar gelanceerd. Een wireless koptelefoon in het midden prijssegment en Arjen mocht hem testen.