Sony introduceert elf nieuwe hoofdtelefoons voor smartphones en muziekspelers 1

Sony introduceert elf nieuwe hoofdtelefoons voor smartphones en muziekspelers

Sony introduceert elf (!!) nieuwe MDR-ZX- en MDR-EX-headphones. Deze hoofdtelefoons zijn zeer comfortabel, ook als urenlang naar muziek wordt geluisterd, zoals Sony er zelf van zegt, en dat gaan we uiteraard nog wel testen. De meeste modellen komen met een in-line microfoon/afstandsbediening voor extra bewegingsvrijheid en handsfree telefoneren.

MDR-ZX-serie – hoofdtelefoons met hoofdband

De MDR-ZX750BN Bluetooth draadloze hoofdtelefoon met hoofdband combineert geluidsisolatie, ruisonderdrukking en het gemak van draadloos luisteren. Je kunt luisteren naar muziek van je smartphone, tablet of pc, zolang deze met Bluetooth kan verbinden met de hoofdtelefoon. En heb je een Xperia-smartphone, -tablet of ander NFC-combatibel toestel, dan is het nog gemakkelijker. Houd de hoofdtelefoon gewoon even tegen het NFC-toestel aan en de verbinding komt meteen tot stand. Das helemaal vlotjes!

     sony-MDR-ZX750BN

De hoofdband is zogezegd erg zacht. Ikzelf kan niet zo goed tegen dingen bovenop mijn hoofd en kan een hoofdtelefoon meestal slecht verdragen. Dus ik ben toch wel erg benieuwd naar het draagcomfort. De 40 mm driver-units zouden een kristalhelder geluid bieden met een breed dynamisch bereik. De digitale Noise Cancelling (ruisonderdrukking) blokkeert tot 98% van het hinderlijke omgevingsgeluid. Zo word je door niets afgeleid. De ingebouwde lithium-ion oplaadbare batterij biedt volgens Sony 13 uur draadloos luisterplezier met ruisonderdrukking. De hoofdtelefoon heeft ook een ingebouwde microfoon. Daarmee schakel je snel over van je muziek naar inkomende telefoongesprekken.

Verder in deze serie ook de MDR-ZX310 en MDR-ZX610, beide ook in AP-versie, dat is dus met in-line microfoon en afstandsbediening.

MDR-ZX310, ook met AP beschikbaar
MDR-ZX310, ook met AP beschikbaar en opvouwbaar
MDR-ZX610AP
MDR-ZX610AP, verkrijgbaar in 4 kleuren (40mm neodymium driver)


MDR-EX-serie – in-ear hoofdtelefoons

De MDR-EX450 en de MDR-EX650AP zijn de aanvoerders van Sony’s in-ear lentecollectie. De nieuwe vormgeving omvat de verder ontwikkelde 12 mm EX-driver voor, alweer volgens Sony zelf, nog betere geluidskwaliteit en meer draagcomfort. De behuizing en de brede geluidsuitgang van de MDR-EX650AP zijn van massief messing. Dit vanwege de akoestische eigenschappen. Het is zwaarder dan aluminium en gaat daardoor ongewenste trillingen en resonanties beter tegen.

MDR-EX450
MDR-EX450
sony-MDR-EX650AP
MDR-EX650AP

Overigens, bij alle modellen waar AP achter staat zit dus een in-line microfoon / afstandsbediening.

Tot slot zijn er ook oortjes voor degenen die een beetje op hun budget moeten letten. Bijvoorbeeld de kleurrijke MDR-EX110 en EX15 zijn een betaalbaar en veel beter alternatief voor de meegeleverde oortjes van je digitale muziekspeler of smartphone. Ook voor deze zijn ‘AP’-versies beschikbaar met in-line microfoon /afstandsbediening voor handsfree bellen.

MDR-EX110 en MDR-EX15
MDR-EX110 en MDR-EX15

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Sony-hoofdtelefoons van de MDR-ZX- en MDR-EX-serie zijn leverbaar vanaf april.

De winkeladviesprijs van de MDRZX750 is 150,- euro.

De winkeladviesprijs van de MDRZX610AP is 60,- euro.

De winkeladviesprijs van de MDRZX310AP is 35,- euro.

De winkeladviesprijs van de MDRZX310 is 30,- euro.

De winkeladviesprijs van de MDREX650AP is 70,- euro.

De winkeladviesprijs van de MDREX450AP is 45,- euro.

De winkeladviesprijs van de MDREX450 is 40,- euro.

De winkeladviesprijs van de MDREX110AP is 25,- euro.

De winkeladviesprijs van de MDREX110 is 20,- euro.

De winkeladviesprijs van de MDREX15AP is 15,- euro.

De winkeladviesprijs van de MDREX15 is 10,- euro.

Related Posts
Toshiba’s nieuwste Smart TV geknipt voor weergave van films 12
Lees meer

Toshiba’s nieuwste Smart TV geknipt voor weergave van films

Tja, een Smart TV die geknipt is voor de weergave van films. What's new zou je zeggen? De Cinema-modus! "Cinema-modus: verbetert beeldinstellingen en geeft thuisfilms Hollywood-achtige uitstraling." De TV met de mysterieuze naam T54 komt in 2 formaten: 102 cm (40”) en een met een schermdiagonaal van 121 cm (48”).