Een hoverboard van minder dan €200. Is het zijn kleine prijs waard?

Liesbeth (of eigenlijk haar kids) testte een “goedkoop” hoverboard van AliExpres. Is dat een gevalletje goedkoop=duurkoop of is het een onverwachte goede koop?

dsc_0165

Een wat?

Dat zei ik ook toen ik hoorde wat de nieuwste rage was. Ik had al een paar mensen daar mee zien rondrijden en het leek me niet zo heel erg ongevaarlijk. Ik dacht ‘laat ze maar doen’. Maar toen kwamen de zoon en dochter naar huis met de mededeling: “maar iederéééén heeft een hoverboard”. Alsof dat mij overstag zou halen. Een korte zoektocht op het internet leerde me precies wat het was en dat het inderdaad een serieuze rage was.

De zoektocht

Dus je hebt een rage op het niveau van Panini stickers (die je ongeveer €5/pakje kosten), maar je hebt het op vlak van hoverboards (die je ongeveer €300 à 500/stuk kosten – ziekenhuisbezoeken niet inbegrepen). Ik was helemaal niet van plan €400 voor een hoverboard te betalen voor iets dat na een paar maanden stof zou gaan vangen. Want dat is de intentie van een rage, niet? Dus begon een zoektocht op internet. Het werd al snel duidelijk dat ik de keuze had uit één van €299 of één van €499. Beetje duur.

Ons oog viel op AliExpres. In ‘t kort: dat is een Aziatische online winkel (beetje vergelijkbaar met Ebay voor bedrijven) waar je voor een prikje dingen kan kopen. Heel uiteenlopende dingen. Dus ook een hoverboard – dat ons trouwens €199 kostte.

Hoewel ons hoverboard vanuit AliExpres aangekocht werd, werd het toch opgestuurd vanuit Duitsland. Zero invoerrechten dus. Ideaal plaatje. Maar….

De test

Eén dag nadat we het hoverboard besteld hadden, werd het reeds geleverd en kon het testen beginnen. Het rapport.

Ontwerp

Het ontwerp is prima: stevige bouw, stevige wielen, niets op aan te merken. Ziet er helemaal OK uit.

10/10

Stevigheid

Het hoverboard heeft welgeteld 1 seconde in de doos verbleven. Eenmaal aangekomen, kon het testen niet snel beginnen en hoewel het er naar mijn inziens nogal een riskante onderneming is, is het verwonderlijke hoe snel de kinderen ermee weg zijn. Het board is stevig, kan alle ‘trucs’ aan en wiebelt gracieus mee.

9/10

dsc_0164

Batterij

Ook de batterij bevalt ons aangenaam. Hij gaat zo’n 12 à 14 km mee met een opgeladen batterij. Hoe sneller je rijdt, hoe rapper de batterij leeg loopt. Is logisch. Het opladen zelf duurt zo’n 2 uur.

9/10

Krasvastheid

Dat valt ons tegen. Of het ligt misschien aan ons: er komen heel snel krassen in. Maar het hoverboard wordt dan ook heel erg intensief gebruikt. Er wordt mee gevoetbald, een race gehouden en daartussen worden heel veel filmpjes gemaakt.

6/10

Levensduur

En dan… na 3 maanden intensief, hard en frequent gebruik, hield het hoverboard op te bestaan. Hij blies zijn laatste adem uit en deed nog één heel erg gevaarlijk manoeuvre waarbij hij aangaf er genoeg van te hebben. één wiel sloeg helemaal op hol waardoor het gebruik van het hoverboard levensgevaarlijk werd. Alsof ze het onderling afgesproken hadden, hield ook ons neefje zijn (eveneens afkomstig van AliExpres) hoverboard op te rijden. En dan begint het. Zoeken naar redenen, zoeken naar YouTube filmpjes om te kijken wat de oorzaak zou zijn of hoe je die eventueel zou kunnen herstellen. Ik heb een ingenieur in huis die één van de twee hoverboards heeft kunnen herstellen en het andere ligt hier levenloos en stof te verzamelen. Want in AliExpres is er helemaal geen garantie. En het terugsturen kost je bijna evenveel als een nieuw. Deze aankoop was dus geen succes.

0/10

 

Comments are closed.

Related Posts