Review: Nikon COOLPIX P340 met ingebouwde Wi-Fi functie

Foto’s delen op sociale netwerken als Instagram en Facebook is populairder dan ooit tevoren. Nikon speelt hierop in met de razendsnelle COOLPIX 340, met ingebouwde Wi-Fi functie. Hierdoor kunnen, in combinatie met een smartphone, pas geschoten kiekjes wel heel gemakkelijk gedeeld worden op jouw favoriete sociale netwerk.

Slim scherpstellen

Toen ik de camera uit de doos haalde viel mij gelijk op dat deze camera erg compact is, maar wel een groot scherm bezit waarop de geschoten foto’s te bekijken zijn. Het RGBW-scherm is 3 inch groot en bezit 921.000 beeldpunten, waardoor gemaakte foto’s duidelijk zijn terug te zien op het apparaat. Oordelen of een foto goed gelukt is, of dat ‘ie nog een keer over gedaan moet worden is dus zeer gemakkelijk. Eenmaal uitgepakt ging ik enthousiast aan de slag. De camera laat zich gemakkelijk bedienen. Het menu is erg duidelijk en de camera reageert erg snel. Deze COOLPIX P340 beschikt verschillende snufjes om hem voor de gewone ‘huis-tuin- en keuken’ fotograaf zeer interessant te maken. Zo is er de functie Focus Peaking, die ervoor zorgt dat het handmatig scherpstellen een stuk gemakkelijker wordt en in de praktijk pakt dat zeer goed uit. Om een goede indruk te geven heb ik een foto gemaakt van de prachtige bloemetjes in het plaatselijke park. Door middel van de functie Focus Peaking was het scherpstellen niet moeilijk, wat resulteert in een goed scherp gestelde foto.

Ook beschikt deze COOLPIX P340 over actieve vibratiereductie. Deze functie biedt stabiliteit, wat zorgt voor nog scherpere foto’s. De wat professionelere fotograaf heeft tevens keuze uit de diverse instellingen waarin bijvoorbeeld de sluitertijd en het diafragma ingesteld kunnen worden. Ook foto’s bewerken door middel van leuke filtereffecten behoort tot de mogelijkheden van deze camera. Mijn persoonlijke favoriet is de zogenaamde Fisheye optie.

Donker

Na het fotograferen viel mij op dat de geschoten foto’s aan de donkere kant uitvielen. Het was die bewuste dag zeer zonnig, toch is dat op de foto’s niet heel goed terug te zien. Op de camera zelf zagen ze er overigens een stuk lichter uit. Natuurlijk kan een iets te donker uitgevallen foto gemakkelijk verholpen worden door de foto wat op te lichten met bijvoorbeeld Photoshop.

Direct delen dankzij Wi-Fi

De belangrijkste functie van deze camera, naar mijn mening! Met behulp van de ingebouwde Wi-Fi kunnen foto’s direct opgeslagen en gedeeld worden via bijvoorbeeld een smartphone of tablet. Hier was ik het meest nieuwsgierig naar. Waar ik meestal al vrij snel door heb hoe een apparaat in elkaar steekt, moest ik bij de COOLPIX 340 toch de handleiding raadplegen. Om gebruik te kunnen maken van de Wi-Fi functie dient eerst de app ‘Wireless Mobile Utility’ geïnstalleerd worden op een smartphone of tablet. Daarna kan er een verbinding gelegd worden tussen de camera en de smartphone of tablet. Het opslaan en delen van foto’s is daarna echter zeer eenvoudig! Persoonlijk vind het leuk foto’s te voorzien van een mooi Instagram-filtertje. Met deze camera kan ik dus mijn pas geschoten beelden meteen bewerken en delen. Topfunctie!

De Nikon COOLPIX P340 is naar mijn mening een toestel dat iedereen gemakkelijk kan bedienen. De wat meer geavanceerde instellingen zorgen ervoor dat ook de consument met iets meer verstand van fotografie prima uit de voeten kan met deze camera. Voor de ‘plezier’ fotografen onder ons (zoals ik) helpen de slimme functies zoals Focus Peaking ons om op een gemakkelijke manier scherpe en mooie foto’s te schieten. De Wi-Fi functie vind ik de beste functie. Met deze functie onderscheidt deze camera zich van anderen. De Nikon COOLPIX P340 is weggelegd voor mensen die op een gemakkelijke manier mooie foto’s willen maken en deze graag delen via sociale media. Ik ben zeer tevreden over deze gebruiksvriendelijke, stijlvolle camera!

De Nikon COOLPIX P340 is te koop in zowel een zwarte of witte uitvoering, voor een prijs van €379,00 bij onder andere bol.com.

Related Posts