Review: de ultieme Bluetooth-speaker van UE is écht waterdicht 1

Review: de ultieme Bluetooth-speaker van UE is écht waterdicht

Rob testte een Bluetooth-speaker die écht waterdicht zou zijn. Hoe beviel dat?

Soms heb je van die producten dat je denkt: JA. Daar zat ik op te wachten. De Ultimate Ears Roll2 is waterproof (IPX7 om te precies te zijn) en je kunt hem dus meenemen op plekken waar je het normaal niet in je hoofd zou halen (zoals in bad) of zonder je zorgen te maken (in de tuin of op een boot). Waar bijna alle speakers hetzelfde bieden (en onderscheidend zijn in design meer dan in functionaliteit)  is de Roll2 een uitzondering. Waterdichte speakers zie je niet zo vaak!

UE ROLL2 Speaker
UE ROLL2 Speaker

Het lijkt op het Ei van Columbus maar is dat het ook? In dit review neem ik de speaker onder de loep.

Speakerfunctionaliteit

De Roll2 heeft de vorm van een oester met aan de bovenkant de + en – knoppen voor het geluid. Aan de onderkant zit de aansluiting voor de mini-jack (bedraad aansluiten) en de micro-USB-aansluiting voor het opladen. Ook het elastiek zit aan de onderkant (handig voor op je backpack), alsmede de aan-/uitknop. Je kunt er zo’n negen uur mee muziek maken als de batterij is opgeladen.  In totaal komt er zo’n 86 dB uit. Dat is niet een heel hard geluid, maar voldoende voor zo’n speaker. Je kunt trouwens uit een bron twee Roll-speakers aansturen over een afstand van zo’n 30 meter.  Wat je vaak bij Bluetooth-speakers ziet, de mogelijkheid om telefoon op te nemen, dat zit er niet op. Het is een speaker, punt uit.

Zwembandje

De Roll2 wordt geleverd met een eigen zwembandje om de speaker ook in bad te gebruiken. De eerste keer is het misschien even een beetje vreemd maar voor je het weet gooi je de speaker in het bad of neem je hem mee naar buiten. Want … de speaker blijft niet drijven! Zoals je in de video kunt zien speelt de speaker gewoon door onder water. Het is wel even gek om willens en wetens de speaker onder te dompelen en ik heb hem natuurlijk maar heel kort in het water gehad (het kan tot 30 minuten en maximaal een meter diep) maar de speaker doet het gewoon.

Een speaker met een zwembandje
Een speaker met een zwembandje

Opladen

Toch moet de speaker worden opgeladen en dat gaat met een normale micro-usb-aansluiting aan de onderkant van de speaker. Achter een rubberen afsluiting natuurlijk die, en dat spreekt voor zich, goed moet worden afgesloten. Zoals gezegd, tot 9 uur speelplezier.

Wanneer gebruik je hem?

Aan de ene kant kan je de Roll2 gewoon gebruiken binnenshuis, het is tenslotte een normale Bluetooth-speaker. Heb je een keer een feestje buiten dan kan je hem ook makkelijk meenemen en bevestigen. Je kunt met het elastiek de speaker vastmaken aan allerlei objecten of gewoon ophangen. Een van mijn hardloopmaatjes had wel interesse voor zo’n speaker tijdens het lopen (of beter gezegd bij het aanmoedigen van andere lopers).

Het is wel kicken om nu ook in de badkamer een speaker te hebben om je muziek mee af te spelen zonder dat je bang hoeft te zijn dat er water overheen gaat.

De UE Roll2 is te koop voor EUR 79,99 bij onder andere Bol.com.

Related Posts
Review: Sonos Connect AMP 5
Lees meer

Review: Sonos Connect AMP

De Sonos Connect:AMP is al een tijdje verkrijgbaar, maar pas recent had ik het geniale idee om het…
Healthables de nieuwe rage? 16
Lees meer

Healthables de nieuwe rage?

We kennen wearables al een tijdje: kleine en lichte elektronische apparaten die je lichaam draagt, bedoeld om bijvoorbeeld…