HaierPad

Review: HaierPad 971

Haier introduceerde een jaar geleden de HaierPad 971 een tablet in het lagere prijssegment en ik mocht hem testen.

HaierPad

Ik moet eerlijk zeggen dat ik eerst even moest Googelen op <a href="http://Haier” target=”_blank”>Haier, ik was best verrast te zien dat het één van de grootse elektronicabedrijven van China is en al zes jaar wereldwijd nr. 1 in huishoudelijke apparaten. Extra nieuwsgierig geworden naar wat ze kunnen op het gebied van tablets, helemaal een tablet van maar € 200.

Specificaties van de HaierPad 971

Bij het uitpakken wordt gelijk duidelijk dat ze goed gekeken hebben naar de iPad. Nou doen alle tabletfabrikanten dat natuurlijk, maar de HaierPad 971 lijkt en voelt exact zo als een iPad. De HaierPad heeft een stevige goudkleurige full-body aluminiumbehuizing met een witte rand en heeft een 9,7 inch IPS-scherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Het gewicht is 540 gram. Ook als de kijkhoek schuiner wordt, blijft het scherm uitstekend leesbaar. Het display is helder en contrastrijk. Het geheel voelt robuust aan, stevig scherm, afgeronde hoeken en alle knopjes aan de zijkant zijn mooi weggewerkt.
De tablet heeft een batterij van 7800 mAh die 8 uur meegaat bij gemiddeld gebruik. Dit is vergelijkbaar met andere tablets en werd makkelijk gehaald. De processor is een quad-core Rockchip RK 3288 met een kloksnelheid van 1.8GHz, een micro-HDMI-aansluiting, Dual-band WiFi, Bluetooth 4.0, 2GB DDR3 RAM en 16GB interne opslagruimte. Deze opslag is uit te breiden met een microSD-kaart van max 32GB. Prima gemiddelde specificaties voor een tablet van dit prijsniveau.
body HaierPad 971

Android

De tablet draait op Android 4.4 KitKat, deze versie is eind 2013 gelanceerd en dus alweer een paar jaartjes oud. Ook Haier heeft zijn eigen Android Skin, maar gelukkig kan je die makkelijk uitzetten, zodat je gewoon Android kan gebruiken zoals door Google bedoeld. De Haier-launcher voegt weinig extra toe. De tablet start in zo’n 30-40 seconden op en voelt responsive aan, het scherm reageert goed op aanrakingen en de apps starten redelijk snel. Niet zo snel als op een premium tablet uiteraard, maar eigenlijk valt dat alleen op als je ze naast elkaar gebruikt. TV kijken gaat prima al had het geluid van mij wel wat harder gemogen. Dit komt ook omdat de speaker in de achterkant zit en bedekt wordt als je het tablet plat op tafel legt.

Camera

Er zit een 5-megapixel-camera aan de achterkant en een frontcamera van 2 megapixels. De camera aan de achterkant is van een redelijke kwaliteit, maar niet bijzonder. In slecht licht situaties is de camera matig. Ook de selfie camera is matig, maar die is dan ook maar 2 megapixels. HD-Video kan worden opgenomen in een resolutie van 1920 x 1080. Zelf gebruik ik tablets sowieso nooit om foto’s te maken.

Related Posts