Review: Denon Exercise Freak behind-ear oordopjes 1

Review: Denon Exercise Freak behind-ear oordopjes

Je valt wel op, met deze ‘achter-en-in-je-oor’-oordopjes. Knaloranje en behoorlijk fors. De Denon Exercise Freak (Bluetooth) werd ergens rond het afgelopen WK al aangekondigd en paste er toen wel mooi bij uiteraard. In stijl sporten, beter kon niet. Om kort te gaan: ik heb er een rondje mee gerend, voelde mezelf nogal lopen (dat is dan zeker het ‘freak’-effect?), maar het geluid compenseerde het dan weer helemaal.

Voor deze serie test ik (en wellicht komen er nog bij):

Philips SHQ1200 ActionFit in-ear
Plantronics BackBeat FIT
Bose SIE2i
Denon Exercise Freak Orange
Teufel Move

EL_AH-W150OR

Uiterlijk

Zoals ik zei: knaloranje. Niet overdreven. De grote oorstukken wurm je met wat gedoe achter je oren (als je een bril hebt, is het best even prutsen), maar als ze eenmaal zitten, blijven ze ook goed zitten. Uitstekend dus voor zeer beweeglijke sporten. Op de oorstukken zitten knoppen voor de bediening van je muziekspeler, een heel erg moeilijk klepje (daarover verderop meer) voor de micro-usb-lader en knopjes om het geluid harder en zachter te zetten. De band reflecteert aan de achterkant, zodat je in het donker nog een beetje opvalt. Het geheel ziet er wel een beetje speelgoedachtig uit. De beoordeling daarvan is natuurlijk een kwestie van smaak, maar ik vind het nou niet bepaald een sexy headset om mee te lopen…

denondenon-2

Bediening en dergelijke

Om met dat ‘en dergelijke’ te beginnen: het klepje voor de micro-usb-lader is haast onmogelijk te openen. En aangezien het een Bluetooth-headset is, is dat wel praktisch, anders zit je binnen de kortste keren met een lege, en dus onbruikbare, headset. Ik heb nagels, beweeglijke vingers, dunne vingers, maar ik kreeg het niet open. Heel frustrerend.

Ook de bediening werkt niet helemaal soepel. De knopjes voor het volume zijn erg lastig in te drukken als de oordoppen (of hoe noem je die ‘units’ achter je oor eigenlijk) eenmaal achter je oor zitten. Ze zitten net te ver naar onderen, waardoor je het hele ding een beetje naar boven duwt en dat irriteert natuurlijk. Als die knopjes nou net een beetje soepeler zouden reageren op aanrakingen dan zou er al veel mee gewonnen zijn. De knoppen voor Start/pauze en dergelijke werken wel aardig goed, ik ondervond daar geen problemen mee.

Geluid

De kwaliteit van het geluid is, in tegenstelling tot de bouwkwaliteit, echt top te noemen. Heel helder, met een fijne bas en niet te ijle hoge tonen. Daarmee lijkt het geluid beter in balans dan bij de andere headsets die ik tot nu toe heb geprobeerd. En daarom alleen wil je deze headset hebben. Er zit een ingebouwde versterker in, dus wellicht dat dat het verschil maakt.

App

Om het nog een beetje leuker te maken, heeft Denon een app voor je gebouwd. Kun je ook je workouts mee bijhouden en delen met je vrienden en er zit een soort GPS-tracker in de app. Maar ja, de toegevoegde waarde van zo’n app is uiteraard minimaal, aangezien ongeveer iedereen een app als Runkeeper of MyFitnessPal gebruikt.

screen568x568 (1) screen568x568

Conclusie

Het geluid compenseert ruimschoots voor de brakke bediening. Ook dat het geheel draadloos is, is best praktisch. Geen schurende draadjes die zorgen voor een donderstorm aan geluid door je muziek heen. En zelfs het feit dat de Exercise Freak er nogal uitziet als speelgoed, is nog wel te verdragen (tenslotte hoef je er zelf niet tegenaan te kijken). Persoonlijk zou ik nooit voor oranje hebben gekozen. Maar gelukkig is de Denon Exercise Freak er ook nog in roze, geel, blauw en gewoon zwart. Adviesprijs was 99 euro, maar inmiddels is deze headset ook wel goedkoper te vinden. Voor dat geld is deze headset wel heel prettig en strijdt ‘ie toch mee voor de eerste plek met de Backbeat FIT van Plantronics.

EL_AH-W150OR_ALL

 

[bol_product_links block_id=”bol_551a940234981_selected-products” products=”9200000016495434,9200000016495486,9200000036490849″ name=”exercise freak” sub_id=”” link_color=”2A2A2A” subtitle_color=”B3B3B3″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FFA700″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”9E0B0E” width=”740″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts
WIN: Hou je apparaten clean PAKKET t.w.v. € 40,- 16
Lees meer

WIN: Hou je apparaten clean PAKKET t.w.v. € 40,-

Sinterklaas is in het land en geeft aan jullie dit leuke pakketje weg! Leuke gadgets om je bureau georganiseerd mee te houden, zoals kabeltags en doekjes om je scherm mee schoon te houden. Check snel hoe je meedoet!