Review: AOC E1659Fwu monitor MyConnect 1

Review: AOC E1659Fwu monitor MyConnect

Niets is vervelender dan het steeds moeten wisselen van pagina op je laptop. Men heeft dan de mogelijkheid om de pagina’s te halveren (dus twee pagina’s op één scherm), of om een extra monitor aan te schaffen. AOC heeft voor dit probleem de MyConnect monitor (E1659Fwu) uitgebracht. In deze blogpost lees en zie je meer over dit product.

MyConnect

Het pakket dat ik van AOC ontving zag er als volgt uit:

IMG_1320

Toen ik de doos openmaakte trof ik het volgende aan:

IMG_1321

De inhoud van het pakket betrof (zoals bovenstaand te zien is): de monitor, een usb kabel om je laptop te verbinden met de monitor en een hoes voor de monitor. In de hoes zat een installatie-CD verstopt.

Om de monitor te kunnen gebruiken moet er eerst een installatie uitgevoerd worden op de laptop/desktop. Deze installatie zorgt ervoor dat de monitor herkend wordt en dat deze kan worden ingesteld als tweede scherm. Nadat de installatie is uitgevoerd moet de USB-kabel worden aangesloten. Er moet één aansluiting in de monitor en twee USB-uitgangen aan de laptop/desktop. Het is hierbij wel van belang dat je twee USB-poorten beschikbaar heb die dicht bij elkaar zitten. Anders past de kabel niet. Vervolgens moet je via het configuratiesysteem van de laptop het tweede scherm activeren en is de monitor klaar voor gebruik.

Gebruikersgemak

De monitor is 15.6” (39,49 cm) en hierdoor makkelijk te plaatsen op een bureau o.i.d. zonder extreem veel ruimte in beslag te nemen. Het aansluiten van de monitor is, zoals hierboven te lezen is, erg eenvoudig. Binnen een kwartier kun je aan het werk met de monitor.

Groot pluspunt vind ik dat er een standaard aan de achterzijde van de monitor is bevestigd.

IMG_1413(1)

IMG_1418(1)

IMG_1423(1)

 

Zoals bovenstaand is te zien is gemakkelijk om zelf te bepalen hoe steil/plat je het scherm wil hebben. De standaard is gemakkelijk in te klappen en dan is de monitor handig mee te nemen in de daarvoor bijgevoegde hoes.

Specificaties

De monitor is voorzien van een USB 3.0-aansluiting met DisplayLink en kan gebruikt worden met zowel PC als Mac. Het LED scherm is 15,6” (39,49 cm) met een resolutie van 1366×768 pixels. Tevens is het mogelijk om een VESA 75 mm muurbevestiging te gebruiken.

Conclusie

De MyConnect monitor van AOC is een prima monitor om te gebruiken als tweede scherm voor je laptop of desktop. Na een eenvoudige installatie is de monitor direct te gebruiken. Op de achterzijde van de monitor is een standaard aangebracht waardoor je zelf de stand van het scherm kan bepalen.

Zelf vind ik het heel fijn om met de monitor te werken. Het beeld is fijn om gedurende langere periode mee te werken en om er naar te kijken. Enige nadeel is dat je niet met een toetsencombinatie je helderheid van je beeldscherm kunt aanpassen. Zelf heb ik eerst gedurende langere periode in het boekje moeten zoeken hoe je de helderheid kan aanpassen.

De AOC MyConnect heeft een adviesprijs van €149,00 en is te koop bij verschillende (web)winkels.

Related Posts