Phatfour FLX 1

Phatfour FLX

De Nederlandse producent Phatfour heeft de nieuwe FLX gelanceerd. De unieke fatbikes met dikke banden zie je al een tijdje rondrijden, maar de nieuwe Phatfour FLX belooft nog vetter (phatter?) te worden.

Dat komt niet alleen door de looks: de dikke banden zijn voor dit nieuwe model nog dikker gemaakt. Met de looks van het nieuwe model zit het trouwens ook wel goed. Zo werd het design nog eens goed bekeken en werden zichtbare kabels nog beter weggewerkt.

Je wilde comfort? Je krijgt comfort! Het nieuwe zadel is lekker groot zodat zelfs de meest tere billetjes hier lekker op kunnen zitten, terwijl de geveerde voorvork de meeste klappen opvangt.

Tof om te vermelden is dat Phatfour de productie zoveel mogelijk naar Nederland heeft gehaald. Niet alleen scheelt dit ontzettend veel in uitstoot, maar de kwaliteit zou ook een stuk beter moeten zijn dan voorheen. Made in Holland, we love it.

Range

Het bereik van de elektrische FLX loop uiteen van 37 km in de meest extreme omstandigheden met de normale accu, tot 187 km met de grote accu in normale condities. De derailleur die voorheen nog op de fietsen van Phatfour zat is verdwenen, de nieuwe FLX heeft een Direct Drive-systeem wat voor minder onderhoud zorgt. Dankzij de 80nm naafmotor van Bafang is er toch meer dan voldoende power voorhanden om lekker vlot door het verkeer te zoeven.

De FLX is vanaf nu te bestellen via de website van Phatfour voor €2989.

Related Posts