Opmerkelijk: Sharp ontwikkelt prototype voor interactieve snijplank 1

Opmerkelijk: Sharp ontwikkelt prototype voor interactieve snijplank

Sharp toont het eerste prototype van de ‘Chop-Syc’, een interactieve snijplank die met een touchscreen toegang geeft tot online recepten en advies over gezond eten, topidee! De snijplank maakt verbinding via wifi en bevat een ingebouwde weegschaal met geautomatiseerde aanbevelingen over gezonde porties, gebaseerd op het aantal personen waarvoor wordt gekookt.

Met de Chop-Syc is het makkelijk om gelijktijdig kookboeken en online informatie over gezond eten te raadplegen, óók wanneer je handen bedekt zijn met eten tijdens het koken. De snijplank beschikt over diverse handige functies die je helpen de juiste hoeveelheden te bepalen. Een leuk voorbeeld is de spaghettimeter. Deze cirkel geeft de dikte aan van de hoeveelheid ongekookte spaghetti die je nodig hebt, gebaseerd op het aantal personen waar je voor kookt. Heb je normaal een andere tool voor nodig.

Het scherm van de Chop-Syc is gemaakt van gehard, krasbestendig glas en kan op een oplaadbare mat worden geplaatst. Hierdoor is er geen batterij of snoer nodig. Het design integreert Sharp’s beeldschermtechnologieën met innovatieve technologische oplossingen voor in huis. Het is nog niet zeker of het echt ontwikkeld gaat worden, maar bij Sharp zijn ze hier enthousiast over.

Anyway, bekijk dit toffe filmpje erover maar 🙂

Related Posts