fbpx

Nintendo heeft een uitbreiding aangekondigd die VR naar de Switch spelcomputer brengt. Deze uitbreiding in de Nintendo Labo-serie bestaat uit een kartonnen bril waar je de Switch in kunt schuiven.

De Nintendo Switch is al een populair apparaat, maar de Nintendo Labo uitbreidingen maken er een ontzettend veelzijdige console van.

Het mooie van de Labo gadgets is dat er geen lijm nodig is, dat het eigenlijk allemaal stevig aanvoelt én dat je er echt leuke dingen mee kunt doen en ontdekken.

De Nintendo Labo VR kit komt in verschillende versies, waarmee je een of meerdere van de onderstaande VR-creaties kunt maken. Je gebruikt de Switch zelf voor het beeld, dus vasthouden is wel noodzakelijk gezien het gewicht.

Het meest uitgebreide pakket wordt geleverd met opzetstukken voor onder andere een geweer, een camera en een olifantenslurf. Dit pakket kost 80 dollar en straks dus zo’n 70-80 euro.

Er komen ook andere varianten met minder onderdelen op de markt. Het startpakket kost 40 dollar en bevat naast de headset alleen het geweer. Overige uitbreidingen zijn voor 20 dollar te koop.

Over de software is op dit moment nog niets duidelijk, Nintendo komt later met meer informatie.