Nieuwe Logitech G502 Proteus gaming-muis op #CES2016 1

Nieuwe Logitech G502 Proteus gaming-muis op #CES2016

Logitech lanceert de opvolger van zijn populaire gaming-muis G502 op de CES, de Proteus Spectrum. Met meer in te stellen lichteffecten en betere nauwkeurigheid.

Vorig jaar introduceerde Logitech de G502 Proteus Core gaming-muis. Nu is zijn opvolger verschenen en gelanceerd op CES in Las Vegas. De G502 Proteus Spectrum Gaming-muis heeft een leuke toevoeging ten opzichte van zijn succesvolle voorganger: zelf in te stellen RGB-verlichting.

highresmuisdia3highresmuisdia2highresmuisdia

Gaming to the maximouse

De G502 heeft een DPI-sensor die zich afstemt op de oppervlakte en het gewicht dat op de muis uitgeoefend wordt. De muis kan ook gesynchroniseerd worden met andere Logitech G RGB-gamingproducten, om lichteffecten te creëren. Zelf word ik hier niet heel erg warm van, maar voor hardcore gaming-fans is het misschien wel leuk om verschillende kleureffecten toe te passen, evenals de sterkte van de helderheid, tijdens het gamen.

Optische sensor

Als gamer is mijn persoonlijke voorkeur altijd uitgegaan naar Logitech-muizen. Niet zozeer vanwege het reactievermogen, maar ook omdat ze meestal stabiel en lekker in de hand liggen. De G502 heeft daarentegen ook een innovatieve optische sensor met verhoogde tracking-nauwkeurigheid. Dit betekent dat hij sneller en gedetailleerder reageert op zowel kleine als grote bewegingen die je maakt. Voor shooters betekent dit dat je beter kan richten en dus meer (liefst) headshots kan maken. (PLING!)

Het DPI-(Dots per Inch) bereik van de G502 is 200 tot 12.000. Dit houdt in dat de muis ontzettend gevoelig kan zijn wanneer je hiervan houdt tijdens het gamen.

Zet de Logitech G502 Proteus Spectrum naar je eigen hand

Dankzij het zelf te configureren gewicht en de balans, kan de muis afgestemd worden op je eigen voorkeuren. Er zijn namelijk vijf gewichten in de muis geplaatst die je eruit kan halen. Functies en macros zijn tevens aan de elf knoppen op de muis toe te wijzen via bijgeleverde software.

De sensor van de muis is ook te kalibreren met het oppervlak waarop je de muis gebruikt. Dit is wel handig wanneer je bijvoorbeeld vaak met anderen en op verschillende locaties speelt. Deze zogenaamde ‘Surface tuning’ stemt het dynamisch bereik sensor af op het type oppervlak dat je gebruikt.

Het dual-mode scrollwiel biedt niet veel bijzonders, behalve dan dat je snel door je wapenarsenaal kan scrollen wanneer je in het nauw gedreven bent.

Prijs en beschikbaarheid

De G502 Proteus Spectrum is naar verwachting vanaf begin februari 2016 in Nederland beschikbaar voor een adviesprijs van € 89,99 euro.

Related Posts
honor-5x-featured
Lees meer

Nieuws: Honor 5X en 7 Premium nu verkrijgbaar

Op de CES van dit jaar heeft Honor een nieuwe smartphone geintroduceerd met de naam Honor 5X. De Honor 5X is nu beschikbaar in Europa. Het bedrijf kondigde ook een Honor 7 Premium aan.
Lexon Flip wekker
Lees meer

Lexon Flip Wekker: Even lekker omdraaien

De Lexon Flip wekker is een must-have voor je nachtkastje. Het is een eenvoudige wekker die je in een handomdraai aan- en uitzet. In 16 kleuren te verkrijgen.