Nieuw: De 360Fly HD-panorama actiecamera 1

Nieuw: De 360Fly HD-panorama actiecamera

De360Fly is een 360-graden HD Camera waarmee hoge resolutie beelden opgenomen, gedeeld en bewerkt kunnen worden via een smartphone app

De 360Fly is een 360-graden HD-camera waarmee hoge resolutie beelden opgenomen, gedeeld en bewerkt kunnen worden via een smartphone-app. De 360Fly is sinds gister beschikbaar in Nederland.

Ter land ter zee en in de lucht met 1504 x 1504 resolutie

Een nadeel van 360-gradencamera’s was lange tijd dat ze duur, zwaar en fragiel zijn, mede doordat de deze feitelijk uit meerdere camera’s bestaan, die in een statief geplaatst worden. Ook heb je achteraf zogenaamde ‘stitching’ software nodig om beeldopnames van diverse camera’s samen te ‘smelten’.
Met de 360Fly hoef je geen los statief te kopen of zelf in elkaar te zetten. Hij weegt 138 gram en bestaat uit één lens. Daardoor lijkt de 360Fly dus wel potentie te bieden voor ‘360-degree-freaks’ onder ons, die bijzondere ervaringen snel en makkelijk in 360 graden willen opnemen en delen.

360fly_snowboard

Qua beeldkwaliteit zal de 360Fly, met een resolutie van 1504 x 1504, niet zo goed presteren als een zelfgebouwde 360-gradencamera bestaande uit diverse GoPro’s bijvoorbeeld. Wél is hij net als de GoPro schokbestendig en waterdicht zodat je er ook mee kan surfen of duiken bijvoorbeeld.

360-graden video’s delen op YouTube en Facebook

De gadget lijkt op een slim moment gelanceerd te zijn, omdat niet alleen YouTube, maar ook Facebook sinds kort 360-graden video-uploads ondersteunt. Dat houdt in dat je niet per sé een Virtual Reality bril zoals een Google Cardboard of Homido nodig hebt om de video’s in 360 graden te kunnen kijken.
De 360Flyklinkt dan ook op zijn minst veelbelovend. Dat is dus niet extreem hoog, maar voldoende om leuke vakantie-, sport- of straaljagerbeelden te schieten.

Oordeel zelf over de kwaliteit en check de video hieronder:

(Tip: het is gemakkelijker en leuker om de YouTube 360-graden video met een smartphone of tablet te kijken. Zorg ervoor dat je met WiFi verbonden bent als je de video in hogere kwaliteit wil zien. Kijk met de smartphone naar boven, beneden en achterom en ervaar de 360-graden video.)

360-graden Video-beelden editen met een App

De 360Fly is ontwikkeld door het roboticalab van Carnegie Melton University in Pittsburgh. Naast de camera biedt de producent de 360Fly App aan in de Google Play en iOS store. Nadat je beeld hebt opgenomen kan je via WiFi of Bluetooth direct beelden naar de smartphone streamen, bekijken, bewerken en delen op social media. Wie weet kan je binnenkort dankzij dit soort camera’s dus ook in 360-graden beeld live streamen tijdens een evenement. maakt het onder andere voor adventure sporters een aantrekkelijke gadget.

De 360Fly kost 499 euro en is onder andere te koop bij Coolblue en MediaMarkt.

Related Posts