Microsoft's smartwatch Band is beschikbaar 1

Microsoft’s smartwatch Band is beschikbaar

Microsoft heeft vandaag hun implementatie van een smartwatch onthuld, de Microsoft Band. Deze werkt samen met de verschillende Microsoft Health services en een accuduur van maar liefst 48 uur!

Er gingen al langer geruchten dat Microsoft bezig was met de ontwikkeling van een smartwatch. De details hebben ze goed geheim kunnen houden, want vandaag kwamen ze met het uiteindelijke product op de proppen, namelijk de Microsoft Band.

https://www.youtube.com/watch?v=CEvjulEJH9w

Het horloge werkt samen met Microsoft Health, een clouddienst waarmee je sportieve prestaties en gezondheid in de gaten kunnen worden gehouden. De Band kan gekoppeld aan een smartphone waar Android, iOS of natuurlijk Windows Phone op is geïnstalleerd.

Zoals je tegenwoordig van een smartwatch mag verwachten houdt deze bij wat de huidige hartslag is, zit er een GPS in, agenda-, mail, berichten-integratie, stappenteller, etc.
Een mooi paradepaardje is de integratie met Cortana van de Windows Phone. Helaas zal dit voor de Nederlandse gebruikers niet zoveel uitmaken, aangezien Cortana nog niet beschikbaar is in onze taal.

De Band kan in 3 maten worden besteld, small, medium en large. Dit betekent dat de band van de Band beschikbaar is in de maten 39mm, 41mm of 49mm breed. Op de bestelpagina is een PDF beschikbaar waarin wordt uitgelegd welke maat het beste geschikt is voor jouw pols.

Het scherm van 1,4″ is vrij helder en heeft een resolutie van 320*106 pixels, verder zit er natuurlijk ook nog een Bluetooth 4.0 module en een microfoon in verwerkt.

Een opmerkelijke feature is dat Microsoft adverteert met een batterijduur van 48 uur(!) en binnen 1,5 uur is de Band weer volledig opgeladen. Deze gebruiksduur is behoorlijk lang voor een smartwatch, gezien de concurrentie vaak al na 24 uur weer aan de lader moet worden gehangen. Het is natuurlijk afwachten wat die 48 uur in de praktijk betekent.

De Microsoft Band is in de Verenigde Staten te koop voor $199. Het is nog niet bekend wanneer de smartwatch in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Microsoft-Band-release-dateen-INTL-L-Kronos-4M5-00001-RM2-mnco

Related Posts
Sony vernieuwt draadloze multi-room aanbod 13
Lees meer

Sony vernieuwt draadloze multi-room aanbod

Sony heeft het aanbod van multi-room apparaten compleet vernieuwd. Nieuwe draadloze luidsprekers, sound bars, TV base-luidsprekers, AV-receivers en micro hifi-systemen moeten zorgen voor hoge kwaliteit audio altijd en overal.