Nederlandse start-up EAZE maakt contactloos betalen met Google Glass mogelijk 1

Nederlandse start-up EAZE maakt contactloos betalen met Google Glass mogelijk

Er was al de Nymi voor om je pols die binnenkort met eigen Bitcoin-wallet komt. Hierbij kun je betalen met je hartslag door je vinger erop te houden. Nederlandse start-up EAZE, waar onder andere bitcoinexpert en e-commerceondernemer Rutger van Zuidam en Layar-founder Raimo van der Klein bij betrokken zijn, introduceert een nieuwe manier van contactloos betalen: gewoon knikken.

Nouja, ‘gewoon’. Je moet wel een Google Glass hebben. EAZE creëert een bitcoin-wallet die alleen op de Glass staat en van daaruit doe je de betalingen. Je kunt een limiet instellen op het bedrag wat je hiermee wilt betalen, daarboven moet je alsnog een PIN ingeven.

Een Google Glass-gebruiker kan de service activeren door het commando “OK Glass, make a payment” uit te spreken. De Glass scant de QR-code van een Point of Sale applicatie (in de QR-code staat dan het bedrag) en de details van de betaling zie je in de Glass. Als de gebruiker dan 2x knikt wordt de betaling bevestigt. Daarmee is het een echte handsfree betaling.

Volgens Raimo van der Klein is “Nod to pay” de eerste service met contactloos betalen van EAZE en in de toekomst komen er nog veel meer contactloze services. Hierbij kun je denken aan allerlei soorten van gebaren, niet alleen knikken. Deze service is voor Glass ontwikkeld, maar dit kan ook voor smartwatches en andere wearables.

Rutger van Zuidam is ervan overtuigd dat na bitcoin ook contactloze betalingsmogelijkheden volgen voor andere valuta. Bitcoin biedt echter ongekende mogelijkheden om volop te experimenteren met de geldstroom en sociale interacties daaromheen.

(en waarom is dit nieuws? Gadget + bitcoin + nieuwe technologie = awesomeness)

Related Posts